ABBOTT BV

Geen behandeling vanwege vooraf plannen seks

Mannen met erectiele disfunctie willen snelle werking erectiemiddel

GEEN BEHANDELING VANWEGE VOORAF PLANNEN SEKS

Amsterdam, februari 2002 - Mannen met erectiestoornissen vinden het niet prettig om seks van tevoren te moeten plannen. Dit is één van de belangrijkste redenen om geen gebruik te maken van de beschikbare behandelmethoden. Dit blijkt uit een recent gehouden NIPO-onderzoek onder ruim 500 mannen met erectiestoornissen. De meerderheid (58%) van deze mannen wil dan ook eigenlijk niet meer dan 20 minuten wachten voordat een middel werkt. Dertig procent vindt het nog acceptabel als een erectie wordt verkregen binnen 45 minuten.

Andere redenen om geen gebruik te maken van een erectiepil, een injectie of een pompje zijn dat de erectiestoornis niet ernstig genoeg gevonden wordt of dat de partner een behandeling niet nodig vindt. Ook geeft een kwart van de mannen aan dat hun huidige medicijngebruik een behandeling tegen erectiestoornissen in de weg staat. Een voorbeeld hiervan is dat bij het gebruik van nitraten sildenafil niet mag worden voorgeschreven.

Eén op de vijf mannen met erectiestoornissen (21%) heeft wel eens een behandeling gehad. Mannen tussen de 55 en 64 jaar hebben vaak ervaring met meerdere behandelingen, terwijl jonge mannen tussen 25 en 34 jaar vaak één behandeling uitproberen. Het slikken van een erectiepil blijkt veruit het meest voor te komen.

Bij de keuze van een behandeling staat de effectiviteit bovenaan (45%). Eenderde van de mannen geeft aan dat veiligheid op de eerste plaats komt. Opvallend is dat een anonieme levering van medicijnen bij de jongeren belangrijker is dan de oudere mannen. Dit geldt ook voor de prijsstelling. Hoe ouder de mannen, hoe minder belangrijk de prijs van het middel is.

Naar schatting hebben zo.n 200.000 mannen in Nederland last van erectiestoornissen. Ongeveer 14 procent van alle mannen heeft af en toe problemen. Zes procent van alle mannen heeft regelmatig tot voortdurend moeite om een erectie te krijgen en te behouden. Wereldwijd zijn er meer dan 150 miljoen mannen met een erectiestoornis.

Er zijn verschillende behandelingen tegen erectiestoornissen mogelijk, waaronder erectiepillen zoals Uprima en Viagra, injectietherapie, psychologische behandeling en het gebruik van hulpmiddelen, zoals de penisimplantaat en de vacuümpomp.

Abbott Laboratories is een wereldwijd bedrijf voor medische producten dat zich wijdt aan het ontdekken, ontwikkelen, fabriceren en op de markt brengen van farmaceutische middelen, voedingsmiddelen en medische producten, waaronder apparaten en hulpmiddelen voor diagnose. Abbott is de producent van Uprima, de erectiepil die via het centraal zenuwstelsel werkt. Het bedrijf heeft ongeveer 70.000 mensen in dienst en brengt zijn producten in meer dan 130 landen op de markt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Willem van Vugt of Paul Eenhoorn van Abbott B.V. telefoon: 023 - 55 44 400.

26 feb 02 13:12