Gemeente Soest

Meer dan tweeduizend stuks opgehaald in een week

Mateloos mobiel kaart vliegt weg

Een nieuwe kijk op Soest De Mateloos Mobiel Kaart, de - GRATIS - fullcolour plattegrond van Soest, Soestduinen en Soesterberg, met daarop duidelijk aangegeven de alternatieve vervoersmogelijkheden voor de auto, vindt gretig aftrek bij de inwoners. Op het gemeentehuis zijn in de eerste week al ruim 1200 exemplaren opgehaald. De zeven detaillisten, verspreid over de verschillende winkelcentra, zorgden in de week van 16 t/m 23 februari ook voor een omzet van ruim duizend stuks. De verspreiding via de detaillisten is nog tot en met zaterdag 2 maart.

Het aantrekkelijke van de kaart (95,5 x 85 cm, stevig en soepel papier) is dat hij vanuit een vogelperspectief is getekend en dat iedereen er zijn huizenblok, flat of wooncomplex kan terugvinden. De bewuste autogebruiker wordt ermee op zijn wenken bediend.

Nog t/m 2 maart bij detaillisten verkrijgbaar

De Mateloos Mobiel Kaart is nog tot en met zaterdag 2 maart a.s. verkrijgbaar bij onderstaande detaillisten:

* Boekhandel Jongerius, Van Weedestraat

* Boekhandel Van de Ven, Zuidpromenade

* Drogisterij Kok, Smitshof

* Drogisterij Kok, Tamboerijn

* Drogisterij De Pil, Koninginnelaan

* Drogisterij Sukking, Rademakerstraat Soesterberg
Ook na 2 maart blijft het mogelijk de plattegrond - tijdens kantoor-en openingsuren - af te halen op de volgende adressen: Gemeentehuis, Raadhuisplein 1, Soest, Dependance Publiekszaken, Dorpsplein 17, Soesterberg en VVV Soest, Steenhoffstraat.

Vervolgacties specifieke doelgroepen

De algemene verspreiding van de Mateloos Mobiel Kaart is de eerste van een serie acties, die de gemeente dit jaar op touw zet om duurzame mobiliteit binnen de gemeente te stimuleren. Momenteel wordt onderzocht op welke wijze de kaart nog richting specifieke doelgroepen, zoals het bedrijfsleven, de onderwijssector en het verenigingsleven kan worden ingezet.

---