Bartiméus


Persbericht

Algemeen directeur zorg- en dienstverlening verlaat Bartiméus

Na een dienstverband van 25 jaar verlaat de heer drs. J. Gerestein MBA Bartiméus. Binnen Bartiméus vervulde hij de functie van algemeen directeur Zorg en Dienstverlening en maakte hij deel uit van de Raad van Bestuur.
Per 1 maart 2002 aanvaardt Johan Gerestein de functie van Voorzitter Raad van Bestuur van Zorggroep de Leiboom te Deventer. Deze ouderenzorgorganisatie bestaat uit twee verpleeghuizen en zes verzorgingshuizen en is werkzaam in Deventer en de regio Salland.

Van groepsleider tot directeur
Johan Gerestein begon zijn loopbaan op 1 januari 1977 als groepsleider bij Centrum Bartiméus te Zeist op een groep van blinde en slechtziende jongeren. Via verschillende functies klom hij op tot directeur van Centrum Bartiméus te Zeist in 1988. In die periode groeide Bartiméus sterk met vestigingen in Gouda, Utrecht, Zwolle, Deventer, Hengelo en Almere. In 1998 vond er een interne fusie plaats waarbij verschillende onderdelen van Bartiméus onder één bestuur kwamen. Vanaf dat moment werd Johan Gerestein algemeen directeur Zorg en Dienstverlening waarin de Regionale Hulpverlening en Bartiméushage waren samengebracht. Hij was tevens lid van de Raad van Bestuur.

"Vanuit een lange traditie fris en met volle vaart vooruit." Johan Gerestein: "Bartiméus is een heel interessante organisatie. Zeer deskundige en betrokken medewerkers, een speciale doelgroep van cliënten én toonaangevend op nationaal en internationaal niveau. Dit blijkt ook uit de wereldconferentie van de ICEVI die deze zomer in Nederland plaatsvindt en waaraan ook Bartiméus een bijdrage levert. Bartiméus heeft een lange professionele traditie, die een goede verankering is tegen alle waan van de dag. De organisatie moet daarnaast ook toekomstgericht blijven handelen."

Gerestein blijft na zijn vertrek bij Bartiméus voorzitter van de Christelijke Vereniging van Zorginstellingen.