Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV)

Informatie: VOOR DE PERS

CNV Chemie en energie is een vakgroep van de CNV BedrijvenBond

26-02-2002

CNV: Reorganisatie Nova Chemicals contraproductief

De wens om bij de aangekondigde reorganisatie 23 arbeidsplaatsen te laten vervallen bij Nova Chemicals in Breda heeft volgens vakbond CNV Chemie en energie een nadelig, in plaats van voordelig effect. Daar waar het bedrijf nu al een te hoge werkdruk registreert bij de werknemers kan deze alleen maar toenemen zodra er arbeidskrachten worden weg gesaneerd, argumenteert vakgroepbestuurder Frans van de Veen.

Nova Chemicals wil drie zogenaamde suspensiereactoren sluiten in het najaar. Naar de mening van CNV Chemie en energie heeft de bedrijfsdirectie echter nog niet aangetoond dat deze sluiting van reactoren daadwerkelijk noodzakelijk is voor een betere efficiëntie in het Bredase bedrijf. "CNV vreest dat door het schrappen van 23 arbeidsplaatsen de werkdruk alleen maar groter wordt, met alle nadelige gevolgen van dien. Dit was tijdens de cao-onderhandelingen voor 2001 al een discussiepunt en zorgde voor onvrede onder het personeel", aldus Van de Veen.

Frans van de Veen voert op korte termijn namens leden en vakbond overleg met de directie van Nova Chemicals over deze situatie.

Houten, 26 februari 2002

Nadere inlichtingen:

Frans van de Veen
076-5724670
Wouter de Jong
030-6348243