Omzet Livingston groeit ook in 2001

Veenendaal, 26 februari 2002 Livingston, Europees verhuurder van computersystemen, netwerkcomponenten en test- en meetapparatuur heeft 2001 afgesloten met een omzetgroei van 16%. De totale omzet van Livingston in Europa kwam uit op 131,6 miljoen Engelse pond. In 2000 was dat nog 113,4 miljoen pond.

Gedurende de eerste helft van 2001 liet de telecommunicatiemarkt nog een sterke groei zien. In die periode heeft Livingston een aantal pan-Europese contracten met grote telecombedrijven gesloten. Het bedrijf investeerde daarbij ook sterk in gerelateerde test- en meetapparatuur. Toen de vraag gedurende het derde kwartaal af begon te zwakken, zijn ook de investeringen in deze apparatuur direct tot een lager niveau teruggebracht.

Outsourcing
De kalibratie en equipment management services business, dienstverlening op het gebied van outsourcing en beheer van apparatuur, deed het goed gedurende het gehele jaar, en kwam uit op een omzet die 29% hoger lag dan een jaar eerder. Livingston biedt klanten de mogelijkheid het beheer van high-tech apparatuur te outsourcen. Het bedrijf levert daartoe een reeks management services en verhuurprogramma s, voor klanten in uiteenlopende industrieën als telecom, lucht en ruimtevaart, defensie, software-ontwikkeling, internet, automobiel en financieel. De sterke teruggang in de telecom en internet sectoren heeft, in afgezwakte vorm, ook weerslag gehad op de performance van Livingston.

Gedurende het lastige jaar 2001 hebben we ondanks de moeilijke marktomstandigheden onze strategie verder kunnen ontwikkelen, zodat het marktaandeel is toegenomen en we met onze services een hoger segment hebben kunnen bereiken. Een segment met vraag naar meer toegevoegde waarde en extra diensten. Met name de dienstverlening rondom het outsourcen heeft afgelopen jaar een grote vlucht genomen. Dat onze pan-Europese aanwezigheid ons hierbij goed helpt, wordt duidelijk de internationale overeenkomsten met Nortel Networks, Cisco Systems en Marconi. Daarnaast hebben we onze dienstverlening aan Sun, IBM, en Alcatel uitgebreid en mochten we NEC en Sony als nieuwe klanten verwelkomen , aldus Raymond Groebbé, Algemeen Directeur voor Livingston in Nederland. Om onze risico s wat te spreiden willen we het accent nog wat sterker leggen op de dienstverlening. Voorbeeld hiervan zijn de International Event IT-services, waarmee voor beurzen, seminars en andere evenementen kant-en-klare oplossingen aangeboden worden.

In 2001 opende Livingston nieuwe vestigingen in Tsjechië, Italië en Denemarken. Daarnaast werd een aparte internationale divisie opgezet om business te ontwikkelen in Oost-Europa, Maleisië, Hong Kong en China.

Over Livingston
Livingston is Europa's grootste dienstverlener op het gebied van de verhuur van computersystemen, netwerkcomponenten en meetapparatuur. Het dienstenpakket omvat flexibele huuroplossingen, kalibratiebeheer, verkoop van huurapparatuur en Equipment Management Services. Als pan-Europese organisatie streeft Livingston naar nauwe samenwerking met klanten voor de ontwikkeling van maatwerkoplossingen voor marktsectoren als internetontwikkeling, telecommunicatie, softwareontwikkeling en elektronica. Livingston heeft vestigingen in het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Tsjechië Zwitserland, Spanje, Denemarken, Nederland en België. Voor meer info: www.livingston-europe.com