Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 14.10 uur) Dinsdag 26 februari 2002

Maastricht, snelheidscontroles:
Op maandag 25 februari 2002 hebben in Maastricht op verschillende plaatsen snelheidscontroles plaatsgevonden. Van 977 gecontroleerde bestuurders bleken er 127 te hard te rijden.
Op de Cannerweg stond de radarauto opgesteld tussen 07.40 en 09.10 uur naar aanleiding van klachten van omwonenden over het te hard rijden door de straat. In het genoemde tijdsbestek werd de snelheid gemeten van 95 motorvoertuigen waarvan 40 automobilisten harder reden dan de toegestane snelheid van 30 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 61 km per uur.
Op de Tongerseweg te Maastricht stond de radarauto tussen 10.20 en 11.30 uur opgesteld. Van de 495 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 55 bestuurders zich niet aan de maximum snelheid van 50 km per uur te houden. Hier bleek de hoogste snelheid 83 km per uur te zijn. In de middaguren stond de radarauto op de Maasboulevard ter hoogte van de Sint Pieterskade opgesteld. Dat gebeurde naar aanleiding van klachten van omwonende over het te hard rijden van het vrachtverkeer. Van de 307 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 32 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogste snelheid bleek 71 km per uur te zijn welke gereden werd door de bestuurder van een personenauto. De hoogste snelheid gereden door de bestuurder van een vrachtauto bleek 58 km per uur te zijn. Alle overtreders krijgen het proces-verbaal thuisgestuurd.

Maastricht, aangifte straatroof:
Een 19 jarige inwoner van het Belgische Vroenhoven heeft maandag 25 februari 2002 bij de politie aangifte gedaan van een straatroof waarbij hem ruim 20 euro afhandig werd gemaakt. Het slachtoffer liep maandagmorgen omstreeks 05.45 uur over de Hermesweg te Maastricht waar hij onverwacht stevig op zijn schouder werd getikt. Een man met een bivakmuts over zijn hoofd bedreigde daar het slachtoffer met een vuurwapen en eiste zijn geld op. Nadat het slachtoffer zag dat een tweede man op een bromfiets stond te wachten gaf hij de inhoud zijn beurs af. Dit bedroeg een geldbedrag van 21 euro. Nadat de straatrover het geld in zijn bezit kreeg ging hij er samen met zijn kompaan over de Tongerseweg te Maastricht vandoor. In de loop van de morgen deed het slachtoffer bij de politie aangifte. De politie stelt een verder onderzoek in.

Maastricht, identiteit onbekende vrouw toch bekend: Maandagavond 25 februari 2002 is de identiteit bekend geworden van de onbekende vrouw, die vrijdag 22 februari in het Academisch ziekenhuis werd opgenomen na een vermoedelijk epileptische aanval. Zij blijkt een 29 jarige inwoonster van Almere te zijn die weggelopen was uit een psychiatrische inrichting te Almere.
Nadat de vrouw de afgelopen dagen halsstarrig weigerde haar identiteit bekend te maken aan zowel het medisch personeel van het academisch ziekenhuis te Maastricht als de rechercheurs van de politie in het district Maastricht verliet zij maandagmiddag het ziekenhuis. Omdat er geen strafrechtelijke redenen waren om de vrouw op te houden kon zij ook gaan.
Maandagmiddag kort na 17.00 uur kwam een inwoonster van Maastricht met de onbekende vrouw aangelopen aan het politiebureau van de basiseenheid aan de Parallelweg te Maastricht. De Mastrichtse had de vrouw aangetroffen en vond dat zij hulp diende te krijgen. Na een opnieuw langdurig gesprek bleek uiteindelijk haar identiteit. Haar ouders zijn van het aantreffen op de hoogte gesteld. Zij zouden haar zo spoedig mogelijk komen ophalen om haar opnieuw onder te brengen in de psychiatrische afdeling.

Maastricht, inbraak in bakkerij:
In de nacht van maandag op dinsdag heeft een inbraak plaatsgevonden in een bakkerij gevestigd aan het Malbergplein te Maastricht. Met een trottoirtegel werd een grote ruit van de bakkerij geheel vernield waarna de toegang tot de bedrijfsruimte werd verschaft. Uit de bakkerij werden diverse eetwaren, sigaretten en het kasgeld ontvreemd. Van de inbraak is inmiddels door de eigenaar aangifte gedaan.