Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 26-02-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.15 uur) Dinsdag 26 februari 2002

Sittard, beroving:
Een 34 jarige inwoner van Born heeft maandag 25 februari 2002 bij de politie aangifte gedaan dat hij in de parkeergarage aan de Wier te Sittard beroofd werd van zijn beurs.
Het slachtoffer had zijn auto geparkeerd in de parkeergarage de Wier in Sittard en wilde omstreeks 16.45 uur een parkeerkaart trekken. Dit deed het slachtoffer met zijn portefeuille in zijn hand. Bij het trekken van het parkeerkaartje reed een bromfiets langs waarvan de duopassagier geheel onverwacht het slachtoffer de portefeuille uit zijn handen trok. Het slachtoffer achtervolgde zijn belagers nog wel even maar moest het afleggen tegen de snel wegrijdende bromfiets. Het betrof een zwarte bromfiets met daarop twee personen die beiden een donkerkleurig gewatteerd winterjack droegen. De bestuurder droeg een zwarte helm en de duopassagier een meerkleurige gevlekte helm. Het slachtoffer heeft van de beroving aangifte gedaan. Hij mist zijn portefeuille waarin onder andere zijn rijbewijs in aanwezig was.

Sittard/Maarheeze, autodief aangehouden:
Een 24 jarige inwoner van Utrecht is maandagavond 25 februari 2002 door de politie in Limburg-Noord aangehouden na een diefstal van een personenauto in Born.
Op maandag 25 februari 2002 werd door twee op dat moment onbekende personen uit een aan Haaskoul te Born gevestigd bedrijf de autosleutels van een 53 jarige inwoner van Heerlen, een medewerker van het bedrijf, ontvreemd. Een medewerker van het bedrijf zag een onbekende op het bedrijfsterrein in de auto van de Heerlenaar stappen en daarmee wegrijden. Medewerkers van het bedrijf probeerden de auto te achtervolgen maar raakten in Nieuwstadt de gestolen auto kwijt. De diefstal werd aan de politie gemeld, die het kenteken van de gestolen auto aan de surveillerende politieautos doorgaf. Omdat mogelijk de auto richting Eindhoven reed werd ook de politie in de Regio Limburg-Noord van de diefstal op de hoogte gesteld. De bemanning van een surveillance-auto van de politie regio Limburg-Noord zag de gestolen auto over de autosnelweg A-2 ter hoogte van de afslag Maarheeze rijden. De auto werd daarop door de politie gecontroleerd en de enige inzittende aangehouden. Het bleek de 24 jarige inwoner van Utrecht te zijn. De autodief werd overgebracht naar Sittard waar hij werd ingesloten en in de loop van de avond in verzekering werd gesteld. De politie stelt een verder onderzoek in naar de identiteit van de tweede verdachte. De gestolen auto gaat terug naar de rechtmatige eigenaar.

Oirsbeek, twee woninginbraken:
Op maandagmiddag 25 februari 2002 hebben in twee woningen in Oisbeek inbraken plaatsgevonden. Zowel in een woning aan de Hulterweg als kort daarna in een woning aan de Stegelenhof werden uit de woning goederen gestolen.
De bewoonster aan de Hulterweg kwam maandagmiddag omstreeks 15.15 uur thuis en bemerkte dat een raam aan de achterzijde van de woning openstond. Uit de woning bleken diverse juwelen en reukwaters te zijn ontvreemd. De bewoonster trof op een van de kamers een legitimatiebewijs aan met daarop een foto van een onbekende man. Dit legitimatiebewijs was vermoedelijk achtergelaten of verloren door de onbekende inbreker. Bij het ingestelde buurtonderzoek bleek dat in directe omgeving door de man, wiens foto op het legitimatiebewijs geplakt was, gevent was met kaarten. Hij werd echter door de politie niet aangetroffen.
In de woning aan de Stegelenhof werd op vrijwel identieke ingebroken. Hier werden een aantal teststrippen voor glucose ontvreemd. De politie is bekend met de identiteit van de venter. Hij wordt ervan verdacht beide inbraken gepleegd te hebben. Door de politie wordt een verder onderzoek ingesteld.