Korps: Friesland, plaats: Friesland 26-02-2002
Politieberichten van 26/2 (07.00 - 13.00)

Leeuwarden: vernieling autobanden
Van maandag op dinsdag werden de banden van een personenauto, die geparkeerd stond op het Molenpad lekgestoken. De eigenaar van de auto, een 25-jarige inwoner van Leeuwarden, heeft aangifte gedaan.

Franeker: inbraak kerk
Afgelopen nacht werd ingebroken in de Gereformeerde kerk aan de Zilverstraat. Een raampje van het toilet werd vernield. De consistoriekamer werd doorzocht. Voor zover nu bekend werd er niets weggenomen. Een medewerker van de kerk, een 51-jarige inwoner van Franeker, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: aanrijding met gewonde
Dinsdag omstreeks 07.15 uur reed de bestuurster van een personenauto, een 26-jarige inwoonster van Menaldum, over de Spanjaardslaan in de richting van het Leeuweriksplein. Een 20-jarige inwoonster van Leeuwarden fietste in dezelfde richting. Gekomen ter hoogte van de Noordersingel sloeg de autobestuurster rechtsaf en zag daarbij de fietsster over het hoofd. De fietsster kwam vervolgens ten val en raakte gewond aan haar heup. Zij werd overgebracht naar het MCL-Zuid.

Leeuwarden: hennepkwekerij
Dinsdag omstreeks 09.50 uur werd in een woning aan de Magnoliastraat een hennepkwekerij aangetroffen. De hennepkwekerij was ondergebracht in een slaapkamer aan de achterzijde van de woning. In totaal werden 48 planten met bijbehorende apparatuur in beslag genomen. De bewoonster, een 22-jarige inwoonster van Leeuwarden en de eigenaar van de hennepplanten, een 32-jarige inwoner van Leeuwarden, werden als verdachten gehoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor zijn ze weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272