Programmabureau Advies Overheid.nl

Kwaliteitsmonitor Overheidswebsites 2001: nu rapport websites van adviesorganen online

In de breedte scoren de websites van adviesorganen iets beter dan in 2000. In verhouding met de referentiegroep scoren de adviesorganen echter iets minder goed. De adviesorganen zijn in het algemeen statischer dan de gemiddelde overheidswebsites. Dat heeft waarschijnlijk net zo goed met de eigen orintatie op de internetactiviteit te maken als met een wat minder actieve redactie. Adviesorganen hebben weinig dagelijks nieuws en gebruiken de website veel nadrukkelijker voor brochures en rapporten. Met name zoekfunctionaliteit en toegankelijkheid voor visueel gehandicapten kunnen nog flink verbeterd worden. Ook de responsiviteit, hoewel beter dan overheid-breed, kan nog beter.

Regelmatig wordt op deze website verslaggelegd van specifieke onderdeel-rapportages uit de Kwaliteitsmonitor Overheidswebsites 2001.

De monitorinformatie over websites van adviesorganen is nader onderzocht. Een rapportage hiervan is online op deze website. Kwaliteitsmonitor Overheidswebsites 2001: resultaten van adviesorganen

www.ictu.nl