Rechtbank 's-Gravenhave

Zes jaar cel voor invoer van 55 kg heroine

Bron: Rechtbank 's-Gravenhage
Datum actualiteit: 26-02-2002

De raadsman van verdachte heeft ter terechtzitting geconcludeerd tot de niet-ontvankelijkheid van de officier van justitie en heeft daartoe het volgende aangevoerd.
De rechtbank oordeelt hierover als volgt. Door de raadsman is niet aannemelijk gemaakt dat de door de politie bij de start van het onderzoek geraadpleegde informatie, welke is opgeslagen in de politieregisters, (mede) het resultaat is van de toepassing van bijzondere opsporingsmethoden. Maar ook al zou zulks wel het geval zijn, dan is door de raadsman niet aannemelijk gemaakt dat die bijzondere opsporingsmethoden onrechtmatig zijn toegepast, laat staan dat deze toepassing jegens deze verdachte onrechtmatig is geweest

Verdachte is betrokken geweest bij de invoer van een zeer grote partij (ongeveer 55 kilo) heroïne in Nederland. Verdachte heeft daartoe telefonisch contact gehad met zijn mededaders teneinde de nodige voorbereidingen te treffen. Rond de dag van aankomst van de partij heroïne heeft verdachte één van zijn mededaders opdracht gegeven naar Enschede te rijden. In Enschede heeft de mededader van verdachte twee sporttassen met heroïne in ontvangst genomen van een Turkse vrachtwagenchauffeur, die de heroïne in een speciaal daarvoor in de vrachtwagen geprepareerde ruimte door verschillende landen naar Nederland heeft vervoerd. De mededader van verdachte heeft de sporttassen met heroïne in zijn auto gelegd. Kort hierop zijn de mededaders van verdachte aangehouden en is verdachte zelf in Amsterdam aangehouden.


Ga naar betreffende uitspraak met nummer: ad9623

Voor de volledige uitspraak: Zie het origineel http://www.rechtspraak.nl/act...id=6729&i=43&ti=3 .