DSM


09N 26 februari 2002




DSM Pharmaceuticals Inc. benoemt nieuwe CEO


DSM heeft Wesley P. Wheeler benoemd tot President & CEO van DSM Pharmaceuticals Inc. (voorheen DSM Catalytica Pharmaceuticals) en tot directeur van de Business Unit Dose Manufacturing and Supply. Wes Wheeler volgt Michael Thomas op, die DSM gaat verlaten. De heer Wheeler zal zijn nieuwe taken medio maart 2002 op zich nemen.

Ervaring

Wes Wheeler is momenteel Senior Vice President in de Global Manufacturing & Supply organisatie van GlaxoSmithKline in Research Triangle Park (NC, VS). Voordien was hij Vice President Marketing, Group Director Marketing Services en Director Engineering bij GlaxoSmithKline, waar hij in 1989 in dienst trad. Voor die tijd werkte hij 12 jaar bij Exxon (Esso).

Volgende fase

"We verheugen ons op de komst van Wes, want met zijn energie en ervaring kan hij DSM Pharmaceuticals de volgende fase binnenleiden", zegt Feike Sijbesma, lid van de Raad van Bestuur van DSM.
DSM nam in 2001 Catalytica Pharmaceuticals Inc. (Greenville, North Carolina, VS) over en breidde daarmee zijn vooraanstaande rol als partner van en leverancier aan de farmaceutische industrie verder uit. DSM levert chemische tussenproducten en actieve ingrediënten aan deze industrie, vervaardigt doseringen, verpakt eindproducten en ontwikkelt nieuwe producten. DSM Pharmaceuticals Inc. heeft een van de meest geavanceerde steriele productie-installaties van de industrie en is in staat de meeste andere doseervormen te vervaardigen. DSM vervaardigt verder biofarmaceutische producten in fabrieken in Montreal (Canada) en Groningen.

"We vinden het jammer dat Wes GSK gaat verlaten, maar dit is een schitterende kans voor hem en we verheugen ons op een verdere uitbouw van onze relatie met DSM ", zegt Tim Tyson, President Global Manufacturing & Supply bij GlaxoSmithKline.




DSM

DSM is wereldwijd actief in life science-producten, hoogwaardige materialen en industriële chemicaliën. DSM heeft een omzet van EUR 8 miljard en telt wereldwijd
22.000 medewerkers (ultimo 2001), werkzaam in meer dan 200 vestigingen.
DSM is een in veel van zijn activiteiten tot de wereldtop behorende onderneming. De strategie is gericht op het realiseren van een omzetniveau van circa EUR 10 miljard in 2005. Minstens 80% daarvan zal worden gerealiseerd in specialties: hoogwaardige biotechnologische en chemische producten voor de life science-industrie, en hoogwaardige materialen.
DSM zet daarmee de eerder ingezette concentratie op en transformatie naar leidende mondiale posities in activiteiten met hogere toegevoegde waarde, sterke groei en stabielere resultaten voort.