Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen

Persbericht


---
Rijswijk, 26 februari 2002

Onbruikbaar voor de voorbereiding op de theorie-examens van het CBR

Drogisterijketen Kruidvat staakt verkoop cd-roms verkeerstheorie

Kruidvat heeft de verkoop van de cd-roms voor het theorie-examen personenauto, motor en bromfiets "gezien de ontstane commotie" gestaakt. Dat heeft de directie van de dogisterijketen het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) vandaag per brief laten weten. Klanten kunnen het artikel terugbrengen en hun geld terugkrijgen. Kruidvat verkocht drie cd-roms van een bedenkelijke kwaliteit waar bovendien op misleidende manier met de naam van het CBR werd gepronkt. Gisteren had het CBR Kruidvat gesommeerd de verkoop te staken of voor deugdelijk materiaal te zorgen zonder de aanprijzing.

De examenresultaten bij het CBR wijzen erop, dat individuele voorbereiding met een boek of cd-rom minder succesvol is dan met enkele theorielessen bij een rijschool. Rijscholen gebruiken materiaal van gespecialiseerde uitgevers. De lesmethode biedt leerlingen verkeersinzicht, terwijl zij met cd-roms en boeken vooral plaatjes leren herkennen. Gezien de vele herkansingen zijn examenkandidaten met een theorie-opleiding ook goedkoper uit dan op de individuele manier.


---

Voor nadere informatie (uitsluitend voor de redactie): Hans Fontijn, hoofd In- en Externe Betrekkingen: telefoon (070) 372 05 08 of 06-55 140 810