Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 26-02-2002 2e persbericht 26 februari 2002

Berichten uit de regio

Helmond / Eindhoven: Zes aanhoudingen in onderzoek overvallen Dinsdagmorgen om 7.00 uur zijn in Eindhoven, Helmond en Venlo zes mannen aangehouden. Zij worden ervan verdacht dat zij, in wisselende samenstellingen, in de afgelopen maanden in de regio particulieren en supermarkten hebben overvallen. In Eindhoven werden in woningen aan de Sonseweg (een 19-jarige man), de Groenlostraat (een 17-jarige man), het Gelderlandplein (een 18-jarige man) en de Kamerlingh Onnestraat (een 17-jarige man) aangehouden. In Helmond werd in een woning aan het Willem Beringsplein een 18-jarige Helmonder aangehouden. De politie van Limburg Noord hield op dezelfde tijd in een woning in Venlo een 19-jarige man aan. In vijf woningen werd na de aanhoudingen een zoeking gedaan. De politie van Helmond Centrum deed in samenwerking met de Regionale Recherche al enige tijd onderzoek naar de daders van enkele overvallen. Er werd gewelddadig tegen de slachtoffers opgetreden. Er werd onder andere gedreigd met een vuurwapen. Bij de aanhoudingsactie en de zoekingen waren een rechter-commissaris en een officier van justitie aanwezig. De verdachten zijn in verzekering gesteld en ingesloten voor onderzoek.

Eindhoven: Man na steekpartij aangehouden
In een woning aan de Gounodlaan is dinsdag om 11.30 uur een 23-jarige man aangehouden. De man woont in deze woning. Hij zou dinsdagmorgen een 25-jarige medebewoner met een mes in de borst gestoken hebben. Hij had een ondiepe wond in zijn borst. Na behandeling in het Catharinaziekenhuis kon hij weer naar huis. De verdachte verzette zich tegen de aanhouding. De aanleiding van de steekpartij is nog niet bekend. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten.

Asten: Illegalen met valse paspoorten aangehouden Bij een bedrijf in Asten zijn maandagmorgen een 33-jarige Russische vrouw, een 31-jarige Bulgaarse vrouw en een 35-jarige Bulgaarse man aangehouden. Zij bleken zich te hebben ingeschreven bij het arbeidsbureau met valse Griekse paspoorten en via het arbeidsbureau waren zij bij het Astense bedrijf gaan werken. De politie was ter plaatse gegaan na een melding van de Politie Brabant Noord. De verdachten maakten gebruik van de valse paspoorten omdat Grieken wel een werkvergunning in Nederland krijgen en Russen en Bulgaren niet. Zij zijn overgegeven aan het Bureau Vreemdelingen. Deze heeft de verdachten in vreemdelingenbewaring gedaan, in afwachting van hun uitzetting. Het bedrijf waar zij zijn aangehouden treft geen blaam.

Someren: Diefstallen uit autos
Tussen maandag 15.00 en dinsdag 8.00 uur zijn uit autos die op het terrein van een garage aan de Kerkendijk stonden goederen gestolen. Er zijn drie autoradio/cd-spelers, een navigatiesysteem en een radardetector weg.

Gemert: Inbraak
Bij een inbraak in een winkel aan de Nieuwstraat is in de nacht van maandag op dinsdag een groot aantal sportspullen gestolen. Er zijn sportschoenen, sportkleding en zwemkleding mee-genomen. Aan de achterzijde van de winkel zijn een rolluik en een bovenlicht opengebroken.