Politie Drenthe

Persberichten

van dinsdagmiddag 26 februari 2002
15:46 dinsdag 26 februari 2002

Bert Visser
0592 - 331144
0651 - 611629
Vanaf half vijf neemt collega Dirk Neef de persvoorlichting weer over.

ASSEN

De regen en de storm hebben dinsdag in Drenthe op diverse plaatsen voor nogal wat overlast gezorgd. In de morgenuren kwamen zo hier en daar wat wegen blank te staan. De oprit naar de Rondweg vanaf de Nieuw Amsterdamsestraat in Emmen moest zelfs voor het verkeer worden afgesloten. In Zuidlaren heeft de gemeente waarschuwingborden geplaatst op de Hoogeweg en de Groningerweg in Schuiligsoord. Op de Orvelterweg in Westerbork stond zoveel water dat de gemeente ook daar waarschuwingsborden heeft geplaatst.
Gaandeweg de dag gingen de meldingen over in overlast tengevolge van omgewaaide bomen of meldingen over bomen die dreigden om te waaien. Rond 15.00 uur stond de teller voor wat betreft dat soort meldingen bij de meldkamer op 15.
De meldingen waren afkomstig uit de hele provincie, van Norg tot Nijensleek.
Op de Meerkoetlaan in Beilen kwam een omgewaaide boom op een woning terecht en in diezelfde plaats viel op de Verlengde Havenstraat een boom op een auto.
Op de A28 viel er bij Spier een omgewaaide boom op de rechter rijstrook. Een toevallig aanwezige kantonnier heeft de kop uit de boom gezaagd zodat de weg na korte tijd weer vrij was. Er zijn geen meldingen over persoonlijk letsel.

HOOGEVEEN

De storm heeft dinsdagmorgen aan de Griendtsveenweg in Hoogeveen een garagemuur omver geblazen bij een tankstation Daarbij zijn zeven personenautos geplet. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

MEPPEL

Een 57 jarige vrouw is dinsdagmorgen bij een pinautomaat aan de Brouwersstraat in Meppel door een tot nu toe onbekend persoon beroofd van het geld dat ze zojuist had gepind. Het ging volgens de vrouw om een jongen die achter haar had gestaan. Toen ze haar geld had opgeborgen in haar portemonnee griste hij haar de portemonnee uit handen en rende weg in de richting van de Aldi aan De Kleine Oever. Getuigen van deze beroving worden verzocht zich te melden bij de politie.

---
info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe