---

Ministerie van Defensie



---

Diploma Van Angeren1

Luchtmachtkolonel slaagt magna cum laude voor opleiding luchtoorlog

26-02-2002

Het Hoofd Opleidingen Koninklijke Luchtmacht bij het Instituut Defensie Leergangen, kolonel J.F.W. van Angeren ontving vanmiddag (26 februari) het diploma Master of Arts in Military Studies in Air Warfare. De Bevelhebber der Luchtstrijdkrachten, luitenant-generaal D.L. Berlijn, reikte het diploma aan hem uit op het Hoofdkwartier van de luchtmacht in Den Haag. Van Angeren voltooide de Master-opleiding, verzorgd door de American Military University, 'magna cum laude', dus met veel lof.

De American Military University verzorgt de opleiding door middel van afstandsonderwijs (e-learning). De Mastertitel is in de Verenigde Staten civiel erkend. Kolonel Van Angeren voltooide de studie, waar normaal gesproken drie jaar voor staat, in één jaar en vier maanden.

Bij de opleiding diploma Master of Arts in Military Studies in Air Warfare wordt onder meer zeer uitgebreid ingegaan op de geschiedenis van het luchtwapen, de diverse theorieën over de inzet van Airpower en algemeen wetenschappelijke analyse- en onderzoeksmethodes. Van Angeren kreeg een hoge waardering voor zijn researchpaper: "Airpower Diplomacy; the Art of Coercion in the Modern International Arena".

Diploma Van Angeren2