Gemeente Zoetermeer

Grote schoonmaak riolering weer begonnen

De gemeente is sinds kort weer begonnen met de inspectie en schoonmaak van het vuilwaterriool.
De totale werkzaamheden duren tot oktober.

Ongeveer een week voordat het riool in de Zoetermeerse straten wordt aangepakt ontvangen de bewoners in de betreffende straat hierover een brief. Als zij dan nog vragen hebben kunnen zij contact opnemen met de gemeentelijke wijkpost waar ook de planning van de werkzaamheden op tekening is aangegeven.

Voorzorgsmaatregelen
Het schoonmaken gebeurt onder druk. Hierdoor kan het gebeuren dat bij sommige huisaansluitingen het rioolwater met kracht uit het toilet spuit. Dit geldt niet alleen voor het toilet op de begane grond maar ook voor de eerste of tweede verdieping.
Om overlast te voorkomen is het verstandig om s-morgens, of zodra de wagens in de straat zijn gezien, het WC-deksel te sluiten en met iets te verzwaren. Lukt dit niet dan kan het toilet met bijvoorbeeld een vuilniszak worden afgesloten en dichtgebonden.

Het is nodig dat de rioleringswerkers bij de inspectieputten in de straat kunnen komen. De putten zijn te herkennen aan de grote, ronde deksels op straat. Deze deksels dienen vrij toegankelijk te zijn.

Nadere informatie is te krijgen bij de wijkposten. Of op telefoon (079) 346 9635 (elke werkdag tussen 08.00 en 9.30 uur), telefoon (079) 346 9635.

---

Gemeente Zoetermeer © februari 2002

Laatste wijziging: 26 februari 2002