Ingezonden persbericht

Persbericht 26 02 2002

Samenwerking Yimage.net en Capi Lux Vak

Yimage.net, het snelgroeiende on-line fotografen-netwerk op http://yimage.net/nl en Capi Lux Vak hebben hun krachten gebundeld. Vanaf medio maart 2002 kunnen Yimage.net fotografen heel voordelig profiteren van de specialismen en de expertise van Capi Lux Vak. Daardoor wordt het beheren en exploiteren van een eigen fotoarchief op Yimage.net een stuk eenvoudiger en efficienter.

Tot dusver worden de foto's steeds door de fotografen zelf op het Yimage.net gezet. Eerst wordt de foto ingescand en vervolgens met de Yimage.net software in het eigen fotoarchief ingevoerd. Fotografen die al hun tijd willen besteden aan fotograferen, kunnen deze handelingen nu laten uitvoeren door Capi Lux Vak. Het bedrijf maakt - in Amsterdam en Rotterdam - van elke bestaande foto een Hi-res scan en voert een Low-res scan in het Yimage.net archief. Handig is dat de fotograaf meteen na het ontwikkelen van de film aan de hand van een 'digitaal contactsheet' kan bepalen welke foto's naar het Yimage.net archief zullen worden verstuurd. Daarna kan de fotograaf vanaf elke willekeurige computer de begeleidende teksten bij de archieffoto's ingeven.

Capi Lux Vak kan desgewenst de hele levering aan de beeldinkoper regelen. De fotograaf is niet altijd beschikbaar om de transactie zelf te begeleiden, terwijl beeldinkopers de foto's graag snel geleverd willen zien, in Hi-res digitale vorm of als hoogkwalitatieve print. Beeldinkopers kunnen aan een speciaal vignet zien dat een foto direct via Capi Lux Vak geleverd kan worden. Bovendien kunnen deelnemende Yimage.net fotografen rekenen op speciale aanbiedingen voor verschillende Capi Lux Vak producten en diensten.

Voor meer info :
Yimage.net Wouter de Nes 010 218 4562
Capi Lux Vak Dick Berkhout 010 415 3344

Yimage.net - it's Your image
http://yimage.net/nl
info@yimage.net
T ** 10 218 45 62
F ** 10 218 46 57
Rozenlaan 115
3051 LP Rotterdam
The Netherlands