ING Groep

Persbericht

Amsterdam, 26 februari 2002

ING Lease bereikt akkoord met Fortis over verwerving TOP Lease

ING Lease en Fortis kondigen vandaag aan dat zij een intentieovereenkomst hebben getekend over de verkoop van TOP Lease. TOP Lease is gespecialiseerd in complete dienstverlening op het gebied van autoleasing. Het bedrijf bezet met een wagenpark van 40.000 personenauto's een top vijf positie in de Nederlandse autoleasingmarkt, en is daarnaast actief in België.

ING Lease versterkt met de aankoop van TOP Lease zijn positie op de Europese markt van autoleasing. Daarnaast verwacht ING Lease synergievoordelen te behalen met onder meer de expertise van TOP Lease op het vlak van informatietechnologie.

Volgens Peter Spanhaak, directievoorzitter van ING Lease, past de verwerving van TOP Lease uitstekend in de Europese strategie van ING Lease. ING Lease richt zich op twee producten, te weten general lease en (full service) operational car leasing. Spanhaak: 'De strategie is gericht op een versterking van het Europese netwerk en het bereiken van verdere schaalgrootte door autonome groei en acquisities. In de consoliderende Europese autoleasemarkt levert de aankoop van TOP Lease een belangrijke bijdrage aan het uitvoeren van deze strategie.'

TOP Lease zal op termijn worden samengevoegd met ING Car Lease, een volle dochter van ING Lease. ING Car Lease is gespecialiseerd in operationele lease en verhuur van personenauto's en lichte bestelwagens. Het wagenpark van ING Car Lease beslaat op dit moment circa 120.000 auto's in Nederland, België, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Spanje, Italië en Polen.

ING Lease en Fortis verwachten in het tweede kwartaal van dit jaar tot een afronding van de overdracht van TOP Lease te komen.

Persinformatie: Ward Snijders, telefoon (020) 541 65 22, 06 11 01 79 40