Gemeente Breda

26-02-2002

Ondertekening verzekeringspolis vrijwilligers
Vandaag heeft de officiële ondertekening plaatsgevonden van de polis voor de WA- en Ongevallenverzekering voor vrijwilligers in Breda, in aanwezigheid van wethouder Heerkens. Verzekeraar Van Beijsterveldt namens Pouwels Advies en verzekeringnemer Torreman namens de Vrijwilligerscentrale Breda hebben de polis ondertekend. De nieuwe verzekeringspolis is onderdeel van de uitvoering van de subsidienota Alles heeft zijn prijs. Hierin heeft de gemeente Breda vastgesteld dat vrijwilligers in de toekomst onder een kosteloze verzekering vallen die dekking biedt voor WA-risicos en ongevallen.

Na onderzoek is de keuze gevallen op verzekeraar Pouwels Advies uit Breda, die al jaren een polis voor vrijwilligersverzekeringen in portefeuille heeft.
In de nieuwe constructie fungeert de Vrijwilligerscentrale als verzekerde en alle aangesloten instellingen en organisaties vallen onder deze mantelpolis. De Vrijwilligerscentrale betaalt ook de premie en krijgt deze vergoed van de gemeente.
Jaarlijks wordt door middel van het subsidieformulier voor de basissubsidie vastgesteld welke organisaties en verenigingen onder de polis vallen. Daarmee zijn ook op eenvoudige wijze de aantallen vrijwilligers te inventariseren en de polis vast te stellen. Nu vallen al zon 2500 vrijwilligers onder de kosteloze verzekering.

Breda, 26 februari 2002