Openbaar Ministerie

Den Haag, 26 februari 2002

Makers 'Gevaar op de Weg' vervolgd

Het openbaar ministerie in Den Haag heeft de productiemaatschappij van het televisieprogramma 'Gevaar op de Weg' vervolgd wegens uitlokking van gevaarlijk rijgedrag. In maart 2001 veroorzaakte een deelnemer van het programma in Wassenaar een ongeval. De bestuurder was in september 2001 al veroordeeld voor artikel 5 Wegenverkeerswet.

Vandaag stond het productiebedrijf van het programma voor de kantonrechter. De kantonrechter achtte bewezen dat het bedrijf zich schuldig had gemaakt aan uitlokking van gevaarlijk rijgedrag. Het bedrijf wist dat de bestuurder gevaarlijk reed en het bedrijf lokte de specifieke rit uit met de belofte dat de rit op tv zou worden uitgezonden.

De officier van justitie eiste 4500 euro boete in verband met de ernst van het feit. De rechter veroordeelde de productiemaatschappij tot een geldboete van 4000 euro. Daarbij speelde mee dat de productiemaatschappij nadat bekend werd dat het openbaar ministerie tot vervolging zou overgaan het karakter van het programma had gewijzigd.