Gemeente Albrandswaard


Intentieovereenkomst samenwerking ouderenbeleid Albrandswaard

De gemeente Albrandswaard, Stichting De Waarden en Woonzorg Nederland tekenden op dinsdag 26 februari om 16.00 uur een unieke overeenkomst waarbij de betrokken partijen de intentie vastleggen om te komen tot een integraal aanbod van ouderenhuisvesting, ouderenzorg en dienstverlening aan ouderen in de gemeente Albrandswaard.

Loco-burgemeester D.C. Roelse, districtsdirecteur Woonzorg Nederland, H.P. van Leeuwen en directeur van Stichting De Waarden W. Schutterop, zetten hun handtekening voor de aanzet van een unieke samenwerking waarbij centraal staat dat het aanbod van ouderenhuisvesting, ouderenzorg en dienstverlening volledig op elkaar afgestemd zijn.

De locaties waarvoor deze overeenkomst wordt aangegaan zijn: Zorgcentrum De Hooge Werf in Poortugaal, Zorgcentrum De Klepperwei in Rhoon en de nog te ontwikkelen seniorenbouw op het voormalig terrein van Intratuin in Poortugaal-Zuid. De partijen streven ernaar om in de loop van het traject ook andere ontwikkelingen op het gebied van ouderenzorg, ouderenhuisvesting en dienstverlening op elkaar af te stemmen.

Het college van burgemeester en wethouders geeft na een lange periode van onderhandeling het startschot voor een ambitieuze maar realistische overeenkomst. Het is al geruime tijd de grote wens van wethouder Bert Euser dat gemeente, ontwikkelaar en zorgaanbieder een op elkaar afgestemd traject ingaan, met als uitgangspunt het welzijn van de senioren. De verwachting is dan ook dat de senioren in de gemeente Albrandswaard in de toekomst beter op hun woon- en zorgwensen worden bediend en langer in hun eigen woonomgeving kunnen blijven.