Provincie Zuid-Holland

12-02-2002
Spreekuur gedeputeerde van Ruijven op 26 februari in Nieuw-Lekkerland

Op dinsdag 26 februari houdt gedeputeerde Loes van Ruijven-van Leeuwen een spreekuur in Nieuw Lekkerland voor de inwoners van de regio Alblasserwaard/Vijfheerenlanden. De provincie Zuid-Holland krijgt vaak vragen van inwoners over diverse onderwerpen. Daarom organiseert de provincie regiospreekuren, op wisselende locaties, om Zuid-Hollandse inwoners de gelegenheid te bieden hun vragen en wensen rechtstreeks voor te leggen aan een bestuurder.

Elke regio in Zuid-Holland heeft een eigen "gebiedsgedeputeerde". Voor de Waarden is dat gedeputeerde Loes van Ruijven-van Leeuwen. Naast de regiocoördinatie van de Waarden houdt gedeputeerde Van Ruijven zich bezig met het Streekplan Zuid-Holland Oost, het project Hollandsche IJssel en het Integrale Zorgbeleid, waaronder de Gezondheidszorg en het Ouderenbeleid.
Het spreekuur vindt plaats in gebouw Maranatha, Mattenbies 1 in Nieuw-Lekkerland en duurt van 18.00 tot ongeveer 20.00 uur. Om lange wachttijden en teleurstellingen te voorkomen, dienen bezoekers zich van tevoren telefonisch aan te melden. Dit kan tot woensdag 20 februari tot 12.00 uur via telefoonnummer 070 441 7112 of per e-mail: secruy@pzh.nl
Voor meer informatie over de provincie Zuid-Holland: www.pzh.nl

Wat doet de provincie in Alblasserwaard/Vijfheerenlanden? In de Alblasserwaard/Vijfheerenlanden participeert de provincie in een gebiedscommissie. Dit is een samenwerkingsverband tussen de provincie, andere overheden, agrarische organisaties, natuur-, landschaps- en maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven. Via een convenant zijn afspraken gemaakt over water en milieu, natuur, landschap, recreatie, leefbaarheid, economische vitaliteit en de rol van de landbouw.
De provincie is gestart met de streekplanherziening voor Oost. Dit gebeurt samen met gemeenten, belangenorganisaties en belangstellenden. De provincie wil het streekplan in 2003 vaststellen. Andere projecten die spelen in de regio zijn kwaliteitsverbetering van de randzone Alblasserwaard-Vijfheerenlanden / Drechtsteden en van het molengebied Kinderdijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Herman van Tilburg van de afdeling Communicatie, telefoon 070 441 65 16