Eerste Kamer der Staten Generaal


Nieuws Eerste Kamer

Wet Victor plenair behandeld, afhandeling op 26 februari a.s. 19 februari 2002

Initiatiefvoorstel-Van Heemst / Vos inzake sluiten van woningen (Wet Victor) (24.549) Dit initiatiefvoorstel geeft gemeenten de bevoegdheid doeltreffend op te treden tegen overlast uit woningen en daarbij behorende erven.

Hiermee wordt de leefbaarheid en de veiligheid in woonwijken verbeterd. De nota "Een nieuw wapen in de strijd tegen drugsoverlast" vormt samen met een uitspraak van de Raad van State inzake het sluiten van woningen wegens overlast als gevolg van de handel in drugs de basis van dit voorstel.

Het voorstel is op 23 januari 2001 met algemene stemmen aangenomen door de Tweede Kamer. De Eerste-Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken en Hoge Colleges van Staat heeft op 6 november 2001 een eindverslag uitgebracht. De plenaire behandeling door de Eerste Kamer vond plaats op 29 januari 2002 en op 19 februari 2002. De afhandeling van het voorstel vindt plaats op 26 februari 2002.

kerngegevens
behandeling

Kerngegevens
ingediend
11 december 1995

titel
Voorstel van wet van de leden Van Heemst en O.P.G. Vos tot wijziging van de Woningwet en enige andere wetten in verband met maatregelen na sluiting van woningen, woonketen, woonwagens en andere gebouwen, alsmede de bij die ruimten behorende erven ten gevolge van verstoring van de openbare orde (Wet Victor)

schriftelijke voorbereiding
Vaste commissie voor Binnenlandse Zaken en Hoge Colleges van Staat

inbreng hebben geleverd
GroenLinks - Platvoet
SGP en RPF/GPV - Holdijk
PvdA - Jurgens
CDA - Pastoor

te ondertekenen door
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Staatssecretaris van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer Minister van Justitie

inwerkingtreding
met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin de wet wordt geplaatst

Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend.