Verbond van Verzekeraars

SCM biedt online toegang voor verzekeraars

De Stichting Certificering Motorrijtuigbeveiliging (SCM) biedt sinds begin vorige week een speciale toegang voor verzekeraars, tussenpersonen en onderzoeksbureaus om online SCM-gegevens op te vragen. Verzekeraars kunnen onder meer controleren of een bepaald voertuig is voorzien van een SCM-goedgekeurd beveiligingssysteem.

Via een wachtwoord kunnen verzekeraars toegang krijgen tot het afgeschermde deel van de website: www.scm.nl dat recente informatie op het gebied van voertuigbeveiliging bevat. Op dit afgeschermde gedeelte is het ook mogelijk certificaten op te vragen en eventueel een bewijs van certificering uit te printen. Daarnaast kunnen verzekeraars vertrouwelijke informatie over merkbeveiliging en keuringsresultaten van bepaalde systemen raadplegen, alles op basis van het kenteken en de meldcode (laatste vier cijfers van het chassisnummer).

Om van de nieuwe methode gebruik te maken, kunnen deelnemers zich via de website aanmelden en online laten registreren. Via de links verzekeraars/raadplegen kan het aanvraagformulier online worden ingevuld. Het geprinte formulier kan ondertekend worden opgestuurd naar de SCM. De kosten voor een geautoriseerde toegang bedragen 30 euro (excl. BTW) voor vijftig opvragingen; een jaarabonnement kost 100 euro (excl. BTW). Voor de grootgebruikers is het ook mogelijk een collectief abonnement af te sluiten. Zij kunnen zich telefonisch bij de SCM aanmelden (telefoon 010-2843400). Naast de gemakkelijke weg van de digitale toegang blijft telefonische bevraging van de SCM mogelijk.

Bondig, februari 2002