Provincie Drenthe

Consumentenplatform Openbaar Vervoer Drenthe

Deelnemers gevraagd voor het consumentenplatform Openbaar Vervoer Drenthe



Reist u dagelijks met het openbaar vervoer of juist helemaal niet? En hebt u daar een uitgesproken mening over, maar weet u niet waar u die kwijt kunt? Dan is het Consumentenplatform Openbaar Vervoer misschien iets voor u.

De provincie wil graag haar inwoners en consumentenorganisaties meer betrekken bij het openbaarvervoerbeleid. Daarom wordt er een platform openbaar vervoer opgericht. Het besluit daartoe is reeds door gedeputeerde staten van Drenthe genomen. Het platform heeft een adviserende taak aan het provinciaal bestuur over het openbaarvervoerbeleid. In het platform zitten onder meer vertegenwoordigers van een elftal consumentenorganisaties.

De provincie zoekt daarnaast twee deelnemers die geregeld van het openbaar vervoer gebruikmaken.

Als lid van het platform moet u in de provincie Drenthe wonen en in staat worden geacht te adviseren over soms complexe beleidsvoornemens. Het platform komt ongeveer drie à vier keer per jaar bijeen in het provinciehuis te Assen. De vergaderingen worden over het algemeen aan het einde van de middag gehouden. Concrete afspraken daarover worden door het platform zelf gemaakt. Een reiskostenvergoeding is van toepassing. De officiële installatie van het platform staat gepland eind maart/begin april 2002.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de secretaris van het platform, de heer drs. S.W. Rijpstra, bereikbaar in het provinciehuis onder telefoonnummer (0592) 365704. Belangstellenden worden uitgenodigd hun reactie binnen tien dagen na het verschijnen van deze publicatie te richten aan het college van gedeputeerde staten van Drenthe, Productgroep Verkeer en Vervoer, Postbus 122, 9400 AC Assen. De kennismakingsgesprekken vinden plaats in de week van 18 maart 2002 tot en met 22 maart 2002.