Endemol Entertainment

Hilversum, 26 februari 2002

UNICO GLORIE IN RAAD VAN BESTUUR ENDEMOL

Per 1 april a.s. is Unico Glorie benoemd tot lid van de Raad van Bestuur van Endemol Holding. In zijn nieuwe functie wordt Glorie verantwoordelijk voor alle Endemol-activiteiten op het gebied van interactieve media en (mobiele) telefonie.

Met de beschikbaarheid van verschillende nieuwe communicatietechnieken, verwacht Endemol als internationaal content-ontwikkelaar en producent een rol te kunnen spelen in de convergentie van mobiele telefonie, internet en (interactieve) televisie. De onderneming verwacht de komende jaren revolutionaire ontwikkelingen op het gebied van convergentie en wil de organisatie daar dan ook zo goed mogelijk op inrichten.

Unico Glorie past in het profiel van een bestuurder op dit terrein, zoals Endemol zich dat voor ogen ziet. Het concern was al enige tijd op zoek naar een geschikte opvolger voor Ruud Hendriks, die Endemol vorig jaar verliet en binnen de Raad van Bestuur dezelfde portefeuille beheerde. Sinds het vertrek van Hendriks werden diens taken waargenomen door COO Ronald Goes.

Unico Glorie (37) was in de tweede helft van de jaren 90 directeur van radio- en televisiezender Veronica en later directielid van de Holland Media Groep (HMG). In 2000 verliet hij de HMG om samen met Adam Curry een aantal bedrijven in de entertainment- en media-industrie op te zetten. De bekendste daarvan zijn Databarn, Jamby Content en United Resources of Jamby (URJ).

Glorie begon zijn medialoopbaan halverwege de jaren 80 als producer en regisseur bij Veronica Radio. Later werkte hij een korte periode voor Sky Radio, om in 1990 terug te keren bij Veronica, dat toen nog een publieke omroep was.

In verband met zijn overstap naar Endemol zegt Unico Glorie: Ik heb de afgelopen twee jaar bij Jamby veel en waardevolle ervaring opgedaan in het speelveld van nieuwe media, creativiteit en techniek. Door alle vernieuwingen groeit mijn interesse in moderne vormen van communicatie letterlijk met de dag. De kans om dit binnen het internationale netwerk van Endemol nog verder te ontwikkelen, maakt mijn benoeming in de top van dat bedrijf tot een ultieme uitdaging.

Met de komst van Unico Glorie is de samenstelling van en portefeuilleverdeling binnen ENDEMOL s Raad van Bestuur als volgt:


- John de Mol, Voorzitter en Chief Creative Officer (CCO), met een sterke nadruk op die laatste taak.

- Drs. Aat Schouwenaar, Vice-Voorzitter, belast met vrijwel alle bestuurlijke taken. Hij is tevens verantwoordelijk voor het personeelbeleid van de onderneming en voor de afdeling Corporate Communication.

- Drs. Ronald Goes RA RC, Chief Operating Officer (COO), belast met de verant-woordelijkheid voor alle TV-werkmaatschappijen binnen de ENDEMOL-groep.

- De portefeuille van ir. Hubert Deitmers omvat Mergers & Acquisitions, Corporate Development en Juridische Zaken.

- Drs. Alex Oostvogel RA is CFO (Chief Financial Officer) en heeft tevens het ICT-beleid van de organisatie onder zich.

- Unico Glorie, belast met de aansturing van alle bedrijfsactiviteiten op het gebied van interactieve media en (mobiele) telefonie.

---



Endemol Entertainment