Gemeente Hoogezand-Sappemeer

persberichten

(terug)

Hoogezand, 19 februari 2002 Persbericht 2002/18

Hoe wilt u oud worden in Hoogezand-Sappemeer?

Inwoners en deskundigen denken samen na over de toekomst

Op 27 februari 2002 organiseert de gemeente Hoogezand-Sappemeer een themabijeenkomst De toekomst van wonen, welzijn en zorg in Hoogezand-Sappemeer. Vanaf 13.30 uur kunnen inwoners discussiëren in t Kropshuis te Kropswolde over hoe zij graag oud willen worden in deze gemeente.

Tijdens de bijeenkomst is het de bedoeling om vanuit twee invalshoeken naar de toekomst te kijken. Ten eerste vanuit de inwoners van Hoogezand-Sappemeer. Wat heeft men nodig om prettig oud te worden? Wat betekent dat voor het aanbod aan wonen, welzijn en zorg in de gemeente. Ten tweede vanuit de organisaties die wonen, welzijn en zorg aanbieden. Met welke ontwikkelingen moeten zij rekening houden? Wat komt er op deze organisaties af?

Nadat beide invalshoeken zijn verkend gaan deskundigen en inwoners met elkaar in discussie. De bijeenkomst zal uitwijzen of een gezamenlijk perspectief kan worden ontwikkeld, waarin de vraag van de burger én de belangen van de instellingen worden gediend. De uitkomsten en conclusies van de themabijeenkomst worden betrokken bij de verder ontwikkeling van beleid op de terreinen wonen, welzijn en zorg.

Voor de bijeenkomst zijn ongeveer 100 personen uit verschillende geledingen van de samenleving uitgenodigd. Overige geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij bureau ARGO, dat de bijeenkomst in opdracht van de gemeente organiseert: telefoon 050-3637464, fax 050 3637384, e-mail a.schuiling-valkhof@med.rug.nl

(top)