Ingezonden persbericht

Persbericht
PERS-2002-046
Den Haag, 22 februari 2002

Staatssecretaris Bos bespreekt verkiezingsprogramma's tijdens college in Groningen

Staatssecretaris Bos van financiën geeft op woensdag 27 februari aanstaande een gastcollege aan de Universiteit van Groningen. Tijdens dit gastcollege zal Wouter Bos een vergelijking maken tussen de fiscale aspecten die in de verschillende landelijke verkiezingsprogramma's zijn opgenomen. Daarbij komen voorstellen aan de orde over het arbeidsmarktbeleid, het nieuwe zorgstelsel en vergroening. Het college begint om 15.15 uur en vindt plaats bij de Faculteit Economische wetenschappen, WSN-gebouw, zaal ZG 15, Landleven 5 in Groningen.

Dit gastcollege vindt plaats in het kader van de Grote Financiën Prijs. De minister en staatssecretaris van het van Financiën willen met deze colleges aandacht geven aan de Grote Financiën Prijs. De Grote Financiën Prijs is een essaywedstrijd, waarmee het ministerie van Financiën studenten uitdaagt een scriptie te schrijven over een financieel-economisch of fiscaal onderwerp. Uiteraard stelt het ministerie van Financiën hier iets tegenover. De beste inzending wordt beloond met een prijs van 5.000 euro en een origineel, speciaal ontworpen kunstwerk. De tweede prijs bedraagt 3000 euro en de derde prijs 1.500 euro. De uitreiking van de Grote Financiën Prijs vindt plaats in november 2002. Doelgroep van de Grote Financiën Prijs zijn de potentiële toekomstige medewerkers van het ministerie van Financiën en de Belastingdienst. Met deze prijs wil het ministerie van Financiën studenten en recent afgestudeerden attent maken op het brede werkterrein van het departement. Om de bekendheid van de Grote Financiën Prijs te vergroten en onder de aandacht van de doelgroep te brengen geven de minister, staatssecretaris en hun topambtenaren een aantal gastcolleges. De inzendingen moeten vóór 1 september 2002 binnen zijn. Alle inzendingen zullen door een onafhankelijke jury worden beoordeeld. Meer informatie over de Grote Financiën Prijs is beschikbaar op www.minfin.nl.

U ontvangt dit e-mailbericht van het ministerie van Financiën omdat u zich daarop heeft geabonneerd via onze website.

Via onze website kunt u:

- een ander e-mailadres opgeven

- uw abonnement opzeggen

- het abonnement omzetten en per gepubliceerd stuk direct een e-mail ontvangen
- uw abonnement tijdelijk de-activeren (bijv. vanwege vakantie)
Om wijzigingen in uw abonnement door te voeren, heeft u het wachtwoord nodig dat u bij abonnering heeft opgegeven. Op de site is tevens een voorziening beschikbaar voor het geval dat u uw wachtwoord bent vergeten. Aanpassing van uw abonnement is niet mogelijk via e-mail. Volg de hyperlink om wijzigingen op uw abonnering door te voeren.

http://www.minfin.nl/registratie