Partij van de Arbeid

Den Haag, 22 februari 2002

Wouter Bos en Diederik Samsom bezoeken Groningen

Woensdag 27 februari bezoekt de staatssecretaris van Financiën Wouter Bos

Oost-Groningen. Bos brengt een bezoek aan de gemeente Winschoten en is te gast bij een PvdA - verkiezingsbijeenkomst voor heel Oost-Groningen in het Dorpshuis van Wedde, Kerkstraat 10. Tijdens deze bezoeken wordt Bos terzijde gestaan door kandidaat kamerlid Diederik Samsom.

Tussen 18.00 en 19.00 uur zijn staatssecretaris Bos en Diederik Samsom te gast in het stadhuis van de gemeente Winschoten, Johan Modastraat 6. Daar worden zij geïnformeerd over de revitalisering van het koopcentrum. In Winschoten wordt aan een grootschalig vernieuwingsproject gewerkt.

Vanaf 19.30 tot 21.30 uur is staatssecretaris Bos te gast tijdens een openbare verkiezingsbijeenkomst van de Partij van de Arbeid in het Dorpshuis van Wedde, Kerkstraat 10. Tijdens deze bijeenkomst staat de vraag centraal hoe lokale overheden financieel gezond blijven. Hoe knoop je de financiële eindjes aan elkaar zonder de bevolking met onredelijke lastenverhogingen te confronteren?

Nadat Wouter Bos, Diederik Samsom en Melle Wachtmeester (lijsttrekker PvdA-Bellingwedde en wethouder financiën) een inleiding hebben gehouden, vindt een discussie met de zaal plaats. Daarna vindt een debat plaats tussen de PvdA-lijsttrekkers uit de Oost-Groninger gemeenten, te weten Janine Plugge (Winschoten), Jan van Greven (Reiderland), Harm Meijer (Vlagtwedde), Henk Hoiting (2de man in Pekela), Melle Wachtmeester (Bellingwedde).

Diederik Samson is 's-middags al aanwezig in Bellingwedde om kennis te nemen van de windmolenproblematiek langs de grens met Duitsland*. Hij zal gesprekken voeren met gedupeerden, buurtbewoners en met wethouder Melle Wachtmeester.

Voor meer informatie: Angela de Jong 070 - 3182696