Gemeente Den Haag

2002-02-20: Minister opent eerste Multicultureel Toerisisch Informatiepunt

Op woensdag 27 februari a.s. om 11.45 uur opent de minister van Economische Zaken, mevrouw A. Jorritsma, samen met de wethouder Economie van de gemeente Den Haag, de heer B. Verkerk, het eerste multicultureel, toeristisch informatiepunt in Nederland. De bijeenkomst start om 10.30 uur in Drukkerij Vegron, Dunne Bierkade 24 te Den Haag.

Het informatiepunt is een gezamenlijk initiatief van de Stichting City Mondial en de Stichting Promotie Den Haag /VVV Den Haag en biedt vooral informatie over City Mondial. City Mondial is een in ons land nieuw toeristisch product in de multiculturele wijken Schilderswijk, Transvaal en de Stationsbuurt.

Tijdens de opening wordt door de bekende Haagse kok Pierre Wind het startsein gegeven voor de ontwikkeling van Avenue Culinaire, een aaneenschakeling van exotische multiculturele restaurants aan de Bierkade, Dunne Bierkade en Groenewegje, onderdeel van City Mondial.

City Mondial richt zich op toerisme in deze multiculturele wijken en het hierdoor stimuleren van het etnisch ondernemerschap Zo kunnen bezoeken worden gebracht aan een Turkse en Surinaamse moskee, een hindoetempel , een Oosters badhuis , het Volksbuurtmuseum en verschillende exotische winkels en restaurants. Tevens zijn er dagtochten naar Chinatown in Den Haag, naar Oosters Den Haag, naar Hindoestaans Den Haag en een tocht gericht op Afrikaanse muziek.

Over al deze zaken wordt in het informatiepunt voorlichting gegeven. Er kunnen excursies, dagtochten en overnachtingen worden geboekt. Verder wordt er in het informatiepunt bemiddeld bij het organiseren van winkeltours en tochten per waterfiets. Ook de wandelroutes door City Mondial starten in het informatiepunt.

Het multicultureel toeristische informatiepunt is geopend van dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur.

Avenue Culinaire
Avenue Culinaire wordt een internationale eetstraat met zo'n 20 exotische buitenlandse restaurants. Dit past in het gemeentelijk beleid om het aantal multiculturele restaurants in Den Haag de komende jaren uit te breiden.

20 februari 2002

last update: 22 februari 2002 ;pag.: 11376; auteur: 10;cat.: 17 Uw