Partij van de Arbeid

Den Haag, 22 februari 2002





Tineke Netelenbos in Enschede en Hengelo

Woensdag 27 februari gaat de minister van Verkeer en Waterstaat Tineke Netelenbos op bezoek in Enschede en Hengelo.

Het programma in Enschede staat staat geheel in het teken van de verkeersveiligheid rond scholen. De minister bezoekt dan ook, om 15.10 uur, de openbare basisschool Het Vastert, Vastertlanden 167. Zij gaat over verkeersveiligheid in gesprek met schoolleiders en verschillende vertegenwoordigers van ouder-, wijk- en verkeersorganisaties. De PvdA in Enschede heeft in haar verkiezingsprogramma al aangegeven dat meer gedaan moet worden aan het probleem rondom de verkeersveiligheid. Roelof Bleker, de PvdA-wethouder Leefbaarheid en Wonen in Enschede en de directeur van de school, de heer

L. Nipperus geven de situatie in de stad weer. Minister Netelenbos reageert hierop.

Om 16.45 uur is er een PvdA bijeenkomst in het Theatercafé van de Twentse Schouwburg, Langestraat 49. Tineke Netelenbos gaat in op haar ervaringen van deze dag, ook de actuele politiek komt aan bod. Daarna is er gelegenheid voor de aanwezigen vragen te stellen en met de minister in discussie te gaan. De gespreksleiding is in handen van wethouder Roelof Bleker. De bijeenkomst eindigt om 18.00 uur.

De minister is om 18.30 uur in het Storkgebouw in Hengelo, Industrieplein 1.

Samen met Hans Kok, PvdA-wethouder en lijsttrekker in Hengelo en andere belangstellenden zal Netelenbos een presentatie bijwonen van een verkeerssimulatieproject Vise Versa. Dit bezoek duurt tot 19.30 uur, waarna er in het Stadhuis van Hengelo, Burgemeester Jansenplein, een gesprek plaatsvindt met inwoners van de stad over de geluidsproblematiek van het spoor en van het verkeer.

Vanaf circa 20.15 uur bezoekt Tineke Netelenbos de verkiezingsmarkt, die deze avond in het stadhuis is georganiseerd. Zij zal dan, op basis van een stelling, deelnemen aan een lagerhuisdebat.

Voor nadere informatie: Altie Blanken 070 - 3182698