Persberichten politie Rivierenland

---

Woensdag, 27 februari 2002

---


* Met alcohol achter het stuur
ZEVENAAR - De politie heeft op 27 februari een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op de Voltastraat in Zevenaar. De man had kort ervoor schade gereden; hij reed op de Vondellaan en kon -volgens getuigen- door de snelheid de auto in de bocht niet onder controle houden. Na een korte zoekactie kon de man worden staandegehouden. Onderzoek wees uit dat de man had gedronken (0,9 promille). De man kreeg proces-verbaal. De man zal bovendien worden gehoord over het feit dat hij zonder toestemming van de eigenaar de auto in gebruik had. Bovendien had hij geen rijbewijs bij zich.
Autokraken in Babberich
BABBERICH - Op 26 februari kreeg de politie drie meldingen binnen van autokraken in Babberich in de nacht ervoor. In alle gevallen werd een ruitje geforceerd en ging men er vandoor met goederen (gereedschap, audio-apparatuur). De auto's stonden op de Witte Kruis en de Middag (2x). De politie benadrukt nog eens dat men zeer voorzichtig moet zijn met het achterlaten goederen in de auto.
Controle op rechtdoorgaand verkeer
ZEVENAAR - De politie heeft op 26 februari tussen 07.50 uur en 09.30 uur gecontroleerd bij de Nieuwe Steeg in Zevenaar. Het is bij de politie bekend dat de nodige voertuigen file op de rijksweg A12 vanuit Duitsland willen omzeilen door de afrit te nemen, de Nieuwe Steeg over te rijden en vervolgens de oprit te pakken. Rechtdoorgaand verkeer is daar echter niet toegestaan, onder meer vanwege het gevaar dat dit oplevert voor fietsers. Zestig bestuurders werden echter tijdens de controle betrapt; de kentekens zijn genoteerd en kunnen spoedig een acceptgiro tegemoet zien.
Roodlichtcontrole
ELST - Verspreid over de dag heeft de politie op 26 februari roodlichtcontroles gehouden op de kruising Rijksweg Zuid/Rijksweg Noord/Dorpsstraat/Eshofsestraat in Elst. Dit gebeurde naar aanleiding van klachten van omwonenden over de verkeersonveiligheid die het gevolg is van het negeren van roodlicht. Er werden 27 bestuurders van motorvoertuigen op kenteken bekeurd; de eigenaren van de voertuigen kunnen spoedig een acceptgiro ontvangen. Gezien dit resultaat zullen er in de toekomst vaker ter plaatse controles worden uitgevoerd.

---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Politie Rivierenland
Postbus 21, 6900 AA Zevenaar
Internet: communicatie@politierivierenland.nl