Ingezonden persbericht

KALIDO LTD. VERDRIEVOUDIGT OMZET IN EERSTE JAAR

Specialist voor informatie-integratie trotseert economisch klimaat en bouwt indrukwekkende internationale klantenkring op

Londen, Verenigd Koninkrijk, 27 februari 2002 - Kalido Ltd., een wereldwijde leverancier van informatie-integratieoplossingen, heeft haar resultaten voor het eerste jaar als onafhankelijke onderneming bekendgemaakt. In het boekjaar eindigend op 31 december 2001 heeft Kalido, dat in februari 2001 van de Koninklijke/Shell Groep werd afgescheiden, een omzet behaald van $8,6 miljoen - 2,7 maal zoveel als in het jaar daarvoor. De omzet kwam voor 80 procent voor rekening van nieuwe - niet aan Shell gerelateerde - contracten.

De oplossingen van Kalido zijn ontwikkeld om ondernemingen te helpen bij ingrijpende veranderingen, zoals fusies, acquisities, globaliseringsoperaties en reorganisaties. De unieke technologie van Kalido ondersteunt bedrijven door de bedrijfsgegevens van de fuserende of reorganiserende partijen binnen een periode van slechts een paar weken te integreren, ongeacht de vaak grote verschillen in IT-systemen. Hierdoor kunnen deze bedrijven sneller rendement op hun investeringen - vaak miljoenen dollars - behalen.

Dankzij dit unieke vermogen om informatie snel te integreren en zo bedrijven te ondersteunen bij ingrijpende veranderingen, kan Kalido vooraanstaande multinationale ondernemingen tot haar klanten rekenen. Zo heeft het bedrijf onder meer wereldwijde licentieovereenkomsten met Philips Consumentenelektronica, Shell en Unilever. Recentelijk zijn ook contracten gesloten met onder andere Halifax Group plc en United Co-op.

"Bij ingrijpende veranderingen is de snelheid van het integratieproces essentieel voor het behalen van Return on Investment (ROI) en concurrentievoordeel. Kalido beschikt over de technologische middelen en bedrijfskundige kennis en ervaring om binnen een verbazingwekkend korte tijd aan deze behoeften te kunnen voldoen. Dit blijkt duidelijk uit het succes en de reputatie die we ondanks de algemene neerwaartse economische trend hebben weten te bereiken", aldus Andy Hayler, Chief Executive Officer van Kalido Ltd.

Dan Vesset, IDC-analist, zegt: "Het integreren van data en toepassingen bij een fusie, acquisitie of reorganisatie is één van de grootste uitdagingen waarvoor een onderneming kan worden geplaatst. De vraag naar snelle en betrouwbare analyse van bedrijfsgegevens maakt dat er een sterke markt is voor succesvolle informatie-integratie. Op grond van haar expertise bij de complexe data-integratie en datawarehousing is het Kalido gelukt om in het afgelopen jaar verschillende belangrijke klanten en partners aan te trekken. Dit biedt Kalido een uitstekende positie om haar marktpotentieel te kapitaliseren."

Volgens Marc Geall, analist bij Schroder Salomon Smith Barney, is Kalido een van de meest vernieuwende softwarebedrijven van deze tijd. "Wij verwachten een sterk groeiende vraag naar data-integratiediensten. Een groei die ook in de toekomst veel investeerders zal aantrekken. Het feit dat Kalido haar omzet bijna heeft verdrievoudigd, wereldwijde licentiecontracten heeft afgesloten en een groeiend aantal multinationals tot haar klanten mag rekenen, geeft aan dat het bedrijf tegemoet komt aan de toenemende behoefte van ondernemingen om ingrijpende wijzigingen sneller te kunnen doorvoeren en zodoende hun ROI te versnellen."

Doug Laney, Vice-President van de META Group: "In een wisselvallig economisch klimaat staan ICT-organisaties onder druk om hun toegevoegde waarde en ROI aan te tonen. Hierdoor is een sterk toenemende behoefte ontstaan aan oplossingen voor informatie-integratie, waarmee multinationals hun wereldwijd verspreide informatie kunnen beheren. Wereldwijd actieve ondernemingen die beschikken over de allermodernste informatiebeheertechnologie zijn veel beter opgewassen tegen de economische stormen doordat ze in staat zijn snel organisatorische wijzigingen door te voeren om zo hun bedrijfsprestaties te verbeteren."

Kalido heeft een sterk managementteam met een grote internationale ervaring in de softwarebranche. Het bedrijf heeft vorig jaar een wereldwijde strategische alliantie met Accenture gesloten en heeft een marketingovereenkomst met IBM. Kalido heeft vorig jaar het aantal kantoren in Europa en in de VS uitgebreid, en een dochteronderneming genaamd Kalido Inc., opgericht in de VS.

Over Kalido Limited
Kalido Ltd. levert oplossingen voor informatie-integratie om ondernemingen te ondersteunen tijdens ingrijpende wijzigingen zoals fusies, acquisities, reorganisaties en globalisering. De door Kalido ontwikkelde software voor de integratie van referentiedata en federated datawarehousing wordt in meer dan 90 landen toegepast door toonaangevende multinationals zoals de Koninklijke/Shell Groep (Shell), Unilever en Philips.

Het uit Shell voortgekomen bedrijf en haar partnerbedrijven beschikken over een uitgebreid netwerk in de VS en Europa voor de levering van oplossingen, technische ondersteuning en advies- en trainingsdiensten. Kalido, oorspronkelijk opgericht door Shell, werkt bij haar wereldwijde projecten nauw samen met grote systems integrators als Accenture.

Meer informatie is te vinden op internet: www.kalido.com.



Ingezonden persbericht