Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-02-2002
Persberichten district Maastricht (HP 12.35 uur) Woensdag 27 februari 2002

Maastricht, gewond bij verkeersongeval:
Een 19 jarige bromfietsbestuurder woonachtig te Lanaken is dinsdag 26 februari 202 gewond geraakt bij een verkeersongeval met een personenauto op de Keurmeestersdreef te Maastricht. De bromfietser die omstreeks 16.45 uur over de Keurmeesterdreef te Maastricht reed in de richting van de Gewantmakersdreef werd op de kruising met de Peymeestersdreef aangereden door een op dezelfde weg linksaf slaande 35 jarige automobiliste uit het Belgische Bassenge. Deze had de uit tegenovergestelde richting naderende bromfietser door de laagstaande zon in het geheel niet gezien. De bromfietser werd van zijn voertuig gereden en bleef gewond op het wegdek liggen. Hij werd door een ambulance overgebracht naar het academisch ziekenhuis te Maastricht waar hij met onbekend letsel werd opgenomen. De veroorzaker van de aanrijding moest een alcoholblaastest ondergaan die aangaf dat er alcohol in het spel was. Aan het politiebureau gaf de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.7 en 0.8 promille. Tegen de 35 jarige automobiliste wordt proces0verbaal opgemaakt. Zij kon na verhoor het politiebureau weer verlaten. Haar auto moest echter nog twee uur blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Maastricht, agressieve winkeldief:
Een 39 jarige inwoner van Den Haag is dinsdag 27 februari 2002 door de politie bekeurd wegens het plegen van een winkeldiefstal. Nadat hij door personeel werd betrapt stelde hij zich agressief op en moest door vijf man in bedwang gehouden worden tot de komst van de politie. De inwoner van Den Haag ontvreemdde in de supermarkt aan de Scharnerweg te Maastricht voor ruim 26 euro aan etenswaren die hij in een sporttas deed en daarmee zonder te betalen de winkel wilde verlaten. Aan de uitgang werd hij echter door het personeel ter verantwoording geroepen. Bij zijn staande houding uitte hij diverse verbale bedreigingen en wilde weg lopen. Dit werd verhinderd door het personeel die de man ter plaatse wilde houden tot de komst van de gewaarschuwde politie. Door vijf personeelsleden moest hij vast gehouden worden. Ook tegen de politie verzette hij zich. Echter na het aanleggen van de handboeien was het verzet vlug gedaan. Hij werd aan het politiebureau ingesloten waarna proces-verbaal werd opgemaakt. De inwoner van De Haag is in het kader van snelrecht gedagvaard om voor de Officier van Justitie te verschijnen.

Maastricht, vals biljet van 100 euro:
Een pizzabezorger is dinsdagavond 26 februari 2002 het slachtoffer geworden van het uitgeven van een vals biljet van 100 euro. Telefonisch werd bij een pizzabedrijf te Maastricht dinsdagavond omstreeks 19.45 uur een bestelling geplaatst die aan de Kroesmeesterdreef te Maastricht bezorg moest worden. Een pizzabezorger bracht de bestelling naar het opgegeven adres waar hij voordat hij kon aanbellen aangesproken werd door een onbekende man. Deze vertelde de bezorger dat hij de bestelling geplaatst had. De bestelling ter waarde van 21,90 euro werd aan de onbekende man gegeven die betaalde met een bankbiljet van 100 euro. De onbekende man gaf een ruim fooi en wilde 75 euro terug. Dit gebeurde ook waarop de onbekend man vertrok en de pizzabezorger terug ging naar zijn bedrijf waar hij het biljet afgaf. Daar bleek vlug dat het een vals bankbiljet van 100 euro betrof. Aan het opgegeven adres aan de Kroesmeestersdreef was de onbekende man ook niet bekend. De politie heeft het valse bankbiljet in beslag genomen en stelt een verder onderzoek in naar de uitgever. .

Geulle, auto geheel uitgebrand:
De politie heeft woensdagmorgen 27 februari 2002 omstreeks 05.00 uur op Broekhoven te Geulle een geheel uitgebrand bestelbusje van het merk Mercedes aangetroffen. Deze werd aangetroffen halverwege de Slingerberg en smeulde nog na. De portierdeuren waren geopend en in de achterruimte werd nog wat hout en stratenmakersgereedschap aangetroffen. Voor zover gecontroleerd kon worden was de bestelbus niet betrokken bij een aanrijding of was er een ramkraak mee gepleegd. De brandweer bluste het vuur geheel. De bestelbus wordt door een takelbedrijf weg getakeld. De politie zal een onderzoek doen naar de herkomst van de bestelbus. De bestelbus stond nog niet aangemeld als zijnde van diefstal afkomstig.