Ingezonden persbericht

UCB Group kiest voor Managed Security Solutions van Ubizen

Ubizen OnlineGuardian beveiligt infrastructuur van toonaangevende farmacie- en chemiegroep

Mijdrecht, 27 februari 2002 - Ubizen (Nasdaq Europe: UBIZ, Euronext: UBI), de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions, levert Ubizen OnlineGuardian aan de UCB Group (www.ucb-group.com), een wereldwijde groep farmaceutische en chemische bedrijven. Ubizen verzorgt installatie, beheer, monitoring en ondersteuning van het Virtual Private Network (VPN) en internettoegang voor diverse sites in het Wide Area Network (WAN) van UCB.

Het hoofdkantoor van de UCB Group is gevestigd in België en de organisatie heeft wereldwijd 130 dochterbedrijven en filialen. UCB richt zich op expansie in Europa, Azië en Noord-Amerika, waar continu gezocht wordt naar nieuwe marktmogelijkheden. Dit beleid vereist naadloze en frequente communicatie tussen verschillende afdelingen en satellietvestigingen. Door de uitbreiding van de bedrijfsstructuur raakt bedrijfskritische informatie verspreid over verschillende sites en neemt de kwetsbaarheid voor potentiële bedreigingen van de beveiliging toe. Voor de optimale beveiliging van haar bedrijfskennis en -middelen koos UCB Group voor Ubizen OnlineGuardian. De keuze viel op Ubizen vanwege de technische ervaring en compleetheid van Managed Security Services.

Via haar wereldwijde Security Operations Centers biedt Ubizen OnlineGuardian continu uitgebreide ondersteuning, zoals proactief beheer, monitoring en support van beveiligingscomponenten. "Door de infrastructuur van UCB optimaal te beveiligen, kan deze organisatie zich concentreren op de ontwikkeling van vitale farmaceutische en chemische middelen", zegt Christophe Huygens, Chief Technology Officer van Ubizen. "In een zich snel ontwikkelende beveiligingsomgeving is UCB verzekerd van de meest betrouwbare en bewezen beveiligingsoplossingen."

Ubizen OnlineGuardian maakt deel uit van de Managed Security Services Solutions en biedt proactief en remote beheer, monitoring en ondersteuning van e-Security-technologieën, 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. De professionele operationele teams van Ubizen beheren en monitoren beveiligingscomponenten vanuit drie Security Operations Centers (SOCs) in Europa en de Verenigde Staten. De State and Event Analysis Machine-technologie (SEAM) van Ubizen verzamelt miljoenen gebeurtenissen en analyseert en verwerkt deze, waarna alleen de potentiële beveiligingsrisico's worden gemeld. Hierdoor kunnen Ubizen-analisten actie ondernemen voordat een aanval daadwerkelijk plaatsvindt. Naast SEAM beschikt Ubizen over een hoogwaardig Security Intelligence Lab, waar informatie over producten van leveranciers, virussen en andere kwetsbaarheden worden verzameld, onderzocht en uitgewisseld.

UCB Group
UCB is een wereldwijde farmacie- en chemiegroep die actief is in de sectoren farmacie, chemie en film. De onderzoeksactiviteiten van UCB richten zich op het verbeteren van de gezondheid en de kwaliteit van leven van de mens. UCB richt zich op innovatie en globalisering van producten met een grote toegevoegde waarde op basis van eigen onderzoek, voor markten waar UCB marktleider is.
De expansie van UCB is gebaseerd op een strategie waarbij voor nieuwe marktmogelijkheden dochterondernemingen worden opgezet. Dit is vertaald in de huidige groepsstructuur van de UCB-moedermaatschappij met 130 wereldwijde dochterondernemingen of filialen. UCB is actief in West-Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Azië.

Ubizen
Ubizen is een toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 outsourcen van monitoring, ondersteuning en beheer van beveiligingscomponenten. Het Professional Services-team vult Ubizen OnlineGuardian aan door bedrijven te helpen bij het plannen en implementeren van kwetsbaarheidsanalyses, het beveiligingsbeleid en infrastructuren voor beveiliging. Met DMZ/Shield beschermt Ubizen webservers tegen aanvallen op applicatieniveau, als Nimda en Code Red. Ubizen is opgericht in 1995 en monitort 2.000 beveiligingscomponenten in 35 landen. Ubizen is aan de beurs genoteerd op Nasdaq Europe (UBIZ) en Euronext (UBI). Meer informatie is beschikbaar op www.ubizen.com.