GroenLinks


-

Verkiezingstour GroenLinks naar Brabant

27 februari 2002

Vrijdag 1 maart verschijnt de verkiezingstour van GroenLinks in Brabant. De Kamerleden trekken in estafette door de provincie. Kamerlid Femke Halsema begint om 12.00 uur in Oosterhout. In Breda voegt Hugo van der Steenhoven zich bij haar en in Tilburg Wijnand Duyvendak. 's Avonds komt daar Paul Rosenmöller nog bij. In Oosterhout doet GroenLinks voor het eerst mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. De lokale GroenLinksers bewijzen meteen hun bestaansrecht door met een eigen plan voor het openbaar vervoer in Oosterhout te komen. De notitie, getiteld `Agenda voor Slimme Mobiliteit' zal worden gepresenteerd tijdens een persconferentie. De directeur van vervoersbedrijf BBA en andere vertegenwoordigers van vervoersbedrijven en milieuorganisaties zijn aanwezig om het rapport in ontvangst te nemen.
In Tilburg werken Femke Halsema en Wijnand Duyvendak tijdens een jongerenprogramma mee aan een politieke rap, die vervolgens in het avondprogramma ten gehore wordt gebracht. Om 20.15 houdt Paul Rosenmöller zijn toespraak.

Programma vrijdag 1 maart: Oosterhout, Breda en Tilburg

12.00 uur: Start perspresentatie van het OV-plan van GroenLinks Oosterhout in het gemeentehuis (Slotjesveld 1), met vertegenwoordigers van milieu- en openbaar vervoersorganisaties. Femke Halsema geeft commentaar.
13.30 uur: Start verkiezingsbijeenkomst in Breda (café Hijgend Hert, Pasbaan 7) met een zaaldiscussie over de multiculturele samenleving, waaraan Femke Halsema en Hugo van der Steenhoven deelnemen. 16.00 uur: Start verkiezingsbijeenkomst in Tilburg (locatie Jong Nederland, Koestraat 164, achter buurthuis Loven Besterd) met een jongerendiscussie, waarvan de resultaten worden omgezet in een muzikale politieke rap die in het avondprogramma ten gehore wordt gebracht.
20.00 uur: Start avondprogramma in Tilburg (Natuurmuseum, Spoorlaan 434, t/o NS-station) met o.a. een interactief debat over locale verkiezingthema's.

20.15 uur: Toespraak Paul Rosenmöller

22.00 uur: Afsluiting


-
Meer weten? E-mail info@groenlinks.nl