Korps: Friesland, plaats: Friesland 27-02-2002
Politieberichten van 27/2 (07.00 uur t/m 13.00 uur)

Beetsterzwaag: verdachte beroving aangehouden
Zaterdag omstreeks 22.05 uur werd een 38-jarige inwoner van Lippenhuizen tijdens het pinnen beroofd van zijn geld. Zie hiervoor de politieberichten van 23/2 (13.00 uur) t/m 24/2 (13.00 uur) Naar aanleiding van deze beroving werd een onderzoek ingesteld en dit heeft erin geresulteerd dat op dinsdag omstreeks 14.50 uur een 16-jarige inwoner van Drachten in zijn woning kon worden aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten. Het onderzoek naar de medeverdachte loopt nog.

Leeuwarden: diefstal personenauto
Woensdag omstreeks 09.15 uur parkeerde een 33-jarige inwoner van Leeuwarden zijn personenauto, merk Volkswagen Golf, kleur rood, op de Wirdumerdyk. De eigenaar liet de sleutels in het contactslot laten zitten. Toen hij na enige ogenblikken weer naar buiten kwam, zag hij nog net zijn auto wegrijden. De eigenaar deed aangifte. Een patrouille zag de desbetreffende auto kort daarna rijden over de Rijksweg N31 onder Franeker. De auto werd aan de kant gezet en de bestuurder, een 41-jarige inwoner van Leeuwarden, werd als verdachte aangehouden. De verdachte werd overgebracht naar het bureau en is ingesloten.

Nijland: inbraak auto
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Tsjerkegreft. Een ruit aan de linker achterzijde werd vernield. Uit de auto werd een radio/cd-speler weggenomen. De eigenaar, een 22-jarige inwoner van Sneek, heeft aangifte gedaan.

Dezelfde nacht werd ook ingebroken in een personenauto, die geparkeerd stond op de Singel. Het rechter achterpotierraam was ingeslagen. Uit de auto werd voor zover nu bekend, niets weggenomen. De binnenverlichting werd vernield. De eigenaresse, een 29-jarige inwoonster van Nijland, heeft aangifte gedaan.

Leeuwarden: mishandeling
Zondag omstreeks 05.00 uur werd op de Sophialaan een 32-jarige inwoner uit het Duitse Ringelai aangetroffen. De man was gewond aan het hoofd en werd overgebracht naar het MCL-Zuid. Aldaar werd geconstateerd dat de man een gebroken jukbeen had opgelopen en verschillende tanden los zaten. De man, die inmiddels weer uit het ziekenhuis is ontslagen, heeft aangifte gedaan van mishandeling. Het slachtoffer had een horecagelegenheid op het Schavenek bezocht en toen hij deze gelegenheid verliet, werd hij op straat plotseling aangevallen door een onbekende man. Het slachtoffer werd geslagen en kwam hierdoor ten val. Toen hij op de grond lag, werd hij verschillende malen in het gezicht geschopt. Het slachtoffer werd door voorbijgangers aangetroffen, die de man hebben geholpen en de politie hebben gebeld. Met deze voorbijgangers zou de politie graag in contact komen. Ook andere getuigen kunnen natuurlijk bellen met het telefoonnummer: 0900 8844

Gorredijk: inbraak autos
Afgelopen nacht werd ingebroken in een vijftal personenautos, die geparkeerd stonden op de Rival, Nijlan, Doalhof, Iikmoune en De Vlecke. Waarschijnlijk werd er gebruik gemaakt van een valse sleutel of was de auto niet afgesloten. Uit de autos werden cds, geluidsapparatuur en een zonnebril weggenomen. De eigenaars zijn ingelicht en hebben aangifte gedaan.

Drachten: inbraak kantoor
Van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een kantoor aan de Lavendelheide. De voordeur werd opengebroken. Uit het kantoor werden 5 laptops en 3 flatscreens weggenomen. Een medewerkster, een 30-jarige inwoonster van Hurdegaryp, heeft aangifte gedaan.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272