FNV BONDGENOTEN

FNV Bondgenoten betreurt vertrek president directeur NedCar

FNV Bondgenoten betreurt vertrek president directeur NedCar

Vandaag zijn de gezamenlijke vakverenigingen bij NedCar geïnformeerd dat de huidige president directeur, Chris DeWulf, het bedrijf per 1 juni 2002 gaat verlaten. FNV Bondgenoten betreurt het vertrek van DeWulf. De eventuele opvolger voor Chris DeWulf is op dit moment nog niet bekend. FNV Bondgenoten wil graag betrokken worden bij de discussie omtrent de opvolging van DeWulf.

FNV Bondgenoten bestuurder Wim Gersen: 'Wij vinden het belangrijk voor de continuïteit van NedCar en maxiaal behoud van werkgelegenheid dat er een goede en deskundige opvolger komt. Wij zouden het liefs zien dat die van buiten NedCar komt. Iemand met nieuwe ideeën en voldoende deskundigheid om de ontwikkelingen in de Automotive sector te volgen. Belangrijk is ook dat de opvolger over voldoende vaardigheden beschikt om met de twee klanten van NedCar om te gaan'.

DeWulf trad in 1996 in dienst bij NedCar. NedCar was op dat moment een productieplant, die niet in staat was om winst te maken. Na de komst van DeWulf is er veel veranderd: NedCar werd productieplant die in staat is bleek om jaren achter elkaar winst te maken. DeWulf heeft zich ook altijd sterk gemaakt om NedCar te verankeren in Limburg om de toekomst en de werkgelegenheid maximaal zeker te stellen. Gersen: 'Wij zagen Chris DeWulf als een zeer deskundig bestuurder die ontzettend goed op de hoogte is van de ontwikkelingen in de Automotive Industrie.Het overleg met DeWulf is zeker niet altijd gemakkelijk geweest. We hebben vaak zware discussies en onderhandelingen gehad over bijvoorbeeld werktijden, flexibiliteit, uitbesteding en kosten. Maar: we wisten toch altijd bij elkaar te komen'.

Chris DeWulf wordt algemeen directeur van de NV Industriebank LIOF in Maastricht.