Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 27-02-2002 Mediabericht 27 februari 15.20 uur

Siebengewald Inbraak in winkel

SIEBENGEWALD Bij een inbraak in een electrowinkel aan de Gochsedijk zijn afgelopen nacht verschillende goederen weggehaald. Video-cameras, DVDs en GSM-telefoons werden als buit meegenomen, nadat de toegangsdeur van de winkel was geforceerd. De eigenaar van de zaak hoorde omstreeks 05.15 uur het alarm van de winkel en zag een personenauto wegrijden in de richting van de grens. De omvang van de buit is nog niet bekend. De politie heeft een aangifte van de inbraak opgenomen en zal buurtonderzoek doen om eventuele getuigen te horen en sporen veilig te stellen.

Venlo Verkeersagressie

VENLO Bij onenigheid over een voorrangssituatie zijn dinsdagavond twee automobilisten elkaar in de haren gevlogen. Een 41-jarige in Blerick wonende man werd hierbij door de andere automobilist met zijn been klem gezet tussen het portier van zijn auto. De voorrangssituatie ontstond op de Kaldenkerkerweg ter hoogte van de kleine rotonde omstreeks 21.50 uur. De man uit Blerick werd hier door een 25-jarige Venlonaar van de weg gereden en vervolgens klem gezet om verhaal te halen. Beide autos zouden bij het meningsverschil schade hebben opgelopen, waarover elk van de bestuurders een andere mening geeft. Gezien de grote verkeersdrukte moeten overige weggebruikers de onenigheid op straat hebben waargenomen of er overlast van ondervonden. Zij kunnen dit melden bij de politie van Tegelen, onder het bekende nummer 0900 88 44.

Weert Insluiper steelt computers

WEERT Een onbekende man heeft bij een inbraak in een bedrijf aan de Gouverneurlaan drie computers en een laptop gestolen. De waarde ervan is niet bekend. Een medewerkster van het bedrijf zag omstreeks 19.50 uur een lichtgekleurde jongen van ongeveer 17 jaar op de overloop in het bedrijf lopen, die bij ontdekking zich uit de voeten maakte. Toen de medewerkster de ruimten op de eerste verdieping controleerde, bleek de diefstal. De onbekende bleek via een raam het pand te zijn binnengedrongen.

Venray Vrouw in woning aangerand

VENRAY Een 33-jarige inwoonster van Venray is woensdagmorgen in alle vroegte door een onbekende man in haar woning lastig gevallen en bedreigd. Doordat de vrouw hevig begon te gillen, vluchtte de man. Omstreeks 06.00 uur werd de vrouw gealarmeerd door een harde klap en glasgerinkel en zag zij een haar onbekende ongeveer 30-jarige donkere man op het terras achter haar woning. De man kwam de woning van de vrouw binnen en nadat hij haar bedreigde begon het slachtoffer van schrik hard te gillen. Hierop verdween hij naar buiten. De politie heeft inmiddels het slachtoffer en getuigen gehoord en is begonnen met een buurtonderzoek. De mensen van de technische recherche hebben inmiddels onderzoek gedaan.