HBO-Raad

Persberichten

27-02-2000

Samenstelling bestuur HBO-raad gewijzigd

Twee leden van het bestuur van de HBO-raad hebben hun bestuurslidmaatschap tussentijds beëindigd. Het gaat om de heer D.J. (Deddo) Houwen, voorzitter College van Bestuur Hanzehogeschool Groningen en de heer drs. H.A.P. (Henk) de Greef, voorzitter College van Bestuur Hogeschool van Utrecht. De heer drs. M.F. (Maarten) Koeman, vice-voorzitter College van Bestuur Saxion Hogescholen heeft besloten zich niet opnieuw verkiesbaar te stellen, nadat zijn reguliere bestuurstermijn op 28 februari 2002 afloopt.

De bestuurders hebben besloten terug te treden omdat zij de HBO-raad niet wensen te belasten met de discussie die zij vanuit hun eigen hogeschool zullen voeren over de resultaten van het accountantsonderzoek van het ministerie van OCenW. Frans Leijnse, voorzitter van de HBO-raad betreurt het vertrek van de drie bestuursleden. Binnen de HBO-raad bestaat grote waardering voor de bestuurlijke bijdrage van betrokkenen in de afgelopen jaren.

Tijdens de algemene ledenvergadering van 27 februari 2002 is mevrouw drs. M.H. (Marianne) Dunnewijk, Collegevoorzitter Hogeschool Zuyd, gekozen als nieuw bestuurslid van de HBO-raad. Tevens is drs. N.M. (Norbert) Verbraak, Voorzitter Fontys hogescholen, herkozen. De zittingstermijn van het huidige bestuurslid drs. J.A.C.F. (Jasper) Tuytel, Voorzitter College van Bestuur Hogeschool Rotterdam loopt door tot 1 maart 2004. De heer (Lein) Labruyère (vice-voorzitter College van Bestuur Hogeschool Inholland) had al eerder besloten zich in verband met het eindigen van zijn termijn niet herkiesbaar te stellen.

De drie vacatures die zijn ontstaan door het voortijdig vertrek van de in het begin genoemde bestuursleden zullen zo spoedig mogelijk worden opgevuld.

EINDE PERSBERICHT