Gemeente Alphen aan den Rijn


Ontwerp wijzigingsplan tweede wijziging bestemmingsplan Buitengebied

Het wijzigingsplan
Het wijzigingsplan tweede wijziging bestemmingsplan Buitengebied heeft betrekking op een deel van de polder Zaanse Rietveld ten zuiden van Alphen aan den Rijn.

Wat houdt het wijzigingsplan in?
De gemeente streeft er in samenwerking met de provincie Zuid-Hollland en de landinrichtingscommissie Reeuwijk naar om een deel van het Zaanse Rietveld een natuurlijke en recreatieve inrichting te geven. De rest van het gebied blijft agrarisch gebied. De natuur wordt vormgegeven door een ecologische zone en een ecologische stapsteen. Het gebied wordt ingericht met water, riet en ruigte en worden voorzien van recreatieve fiets- en wandelroutes, ligweiden en picknickbanken. Om deze ontwikkeling in het Zaanse Rietveld mogelijk te maken is een wijzigingsplan opgesteld. De bestemming agrarisch gebied met landschappelijke openheid wordt daarom voor een deel van het Zaanse Rietveld gewijzigd in een bestemming natuur en recreatie.

Wanneer en waar kunt u het wijzigingsplan inzien? Iedereen kan het ontwerp-wijzigingsplan vanaf 28 februari 2002 twee weken inzien bij:


- het gemeentelijk informatiecentrum, stadskantoor, Castellumstraat 6 op werkdagen van 8.30-17.00 uur en op vrijdagavond van 18.30-20.00 uur en

- de openbare bibliotheek, Thorbeckestraat 1a.
Hoe kunt u zienswijzen kenbaar maken?
In de periode van 28 februari 2002 tot en met 13 maart 2002 kan iedereen gemotiveerd zienswijzen omtrent het ontwerp-wijzigingsplan kenbaar maken.
De zienswijzen richt u aan het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn.

Nadere informatie
Nadere informatie over het wijzigingsplan kan worden verkregen bij het gemeentelijk informatiecentrum van het stadskantoor, Castellumstraat 6. Het informatiecentrum is tijdens bovengenoemde openingstijden telefonisch bereikbaar onder nummer 0172 481231.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 27 februari 2002

© Gemeente Alphen aan den Rijn, 27 februari 2002 laatste wijziging