Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 27-02-2002 Persbericht district Heerlen (HP 16.45 uur) Woensdag 27 februari 2002

Heerlen, automobilist opgespoord:
Een 22 jarige inwoner van Brunssum is 20 februari 2002 door de politie aangehouden verdacht van zijn betrokkenheid bij een verkeersongeval op zaterdag 9 februari 2002 op de Rumpenerstraat te Brunssum. De automobilist reed op de Rumpenerweg te Brunssum omstreeks 23.30 uur in op een groep carnavalisten die op de weg stonden voor een aldaar gevestigd café. Bij de aanrijding werd een 17 jarige inwoner van Brunssum aangereden die met hoofdletsel werd opgenomen in het ziekenhuis. Na de aanrijding was de automobilist weggereden en bleef onbekend. Op de plaats van de aanrijding bleef een autospiegel achter afkomstig van de vluchtauto. Getuigen deelden de politie mede dat de automobilist voordat hij op de groep inreed de lichten van zijn auto had gedoofd.
Naar aanleiding van publicaties in de media heeft zich een onbekend gebleven tipgever gemeld die de politie op het spoor zette van de vluchtauto. Deze werd door de politie aangetroffen waarna ook vlug de gebruiker van de auto opgespoord was. Het bleek een 22 jarige inwoner van Brunssum te zijn. Hij werd op 20 februari 2002 door de politie aangehouden en is daarna ook in verzekering gesteld geweest. De politie heeft tegen de verdachte proces-verbaal opgemaakt. Hij heeft bekend in de auto gereden te hebben en ook de aanrijding veroorzaakt te hebben. Hij ontkent echter opzettelijk op de groep ingereden te hebben.
Met het slachtoffer is het redelijk voorspoedig verlopen. Hij kon na een verblijf van twee dagen het ziekenhuis weer verlaten om thuis verder te herstellen.