Korps: Brabant-Noord, plaats: Uden 27-02-2002 Persbericht district De Leijgraaf

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN

Vannacht heeft de politie in de Kerkstraat in Erp een 39-jarige Helmonder aangehouden, die ter plekke bekende even te voren in een auto in die straat te hebben ingebroken. Hij had de autoradio onder zijn jas. De man is ingesloten. Onder meer dankzij twee telefoontjes van Erpenaren die vannacht mensen rond auto`s zagen scharrelen, kon de Helmonder worden aangehouden. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Uit een auto aan de Schansoord in Erp is vannacht een radiocdspeler weggenomen. Ook een auto aan de Vlaskamp overkwam hetzelfde. Of de Helmonder ook deze inbraken heeft gepleegd, wordt nader onderzocht.

INBRAAK

In de garage bij een huis aan de Zandstraat in Volkel heeft men vannacht gepoogd in te breken. Er was nogal wat braakschade, maar er wwordt niets vermist. Uit een bij de schuur geparkeerde bedrijfsauto is electrisch gereedschap gestolen.

RIJDEN ONDER INVLOED

Op de Corridor in Veghel is vannacht een 25-jarige Ossenaar betrapt op rijden onder in-vloed. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

VERKEER

Op de Busselbunderweg in Veghel zijn dinsdagmiddag 5 automobilisten bekeurd wegens te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km/u, terwijl 50 is toegestaan.