Gemeente Coevorden

Benoeming tijdelijke griffier gemeente Coevorden
De fractievoorzitters in de huidige gemeenteraad stellen de raad voor op 14 maart a.s. de heer Kees Boelen uit Gieten met ingang van 1 april a.s. te benoemen tot tijdelijk griffier van de raad van de gemeente Coevorden. De fractievoorzitters zijn unaniem in hun voordracht. Het gaat om een deeltijdfunctie (50%) die vooralsnog tot 1 januari 2003 wordt ingevuld. Kees Boelen is recent ook voorgedragen als tijdelijk griffier in de gemeente De Wolden.

Met de komst van de Wet dualisering zijn gemeentebesturen verplicht een griffier aan te stellen. De situatie is enigszins vergelijkbaar met de situatie in de Tweede Kamer.
De gemeenteraad gaat zich na de verkiezingen meer bezighouden met controletaken en het zijn van volksvertegenwoordiger. De raad krijgt wordt voor deze taken ondersteund door een griffier met een eigen staf. Burgemeester en wethouders krijgen met de komst van de nieuwe wet alle bestuurlijke bevoegdheden en blijven daarbij ondersteund worden door het ambtelijk apparaat.
De commissie Dualisme van de gemeente Coevorden heeft geadviseerd vanuit een groeimodel te komen tot invulling van de griffierfunctie / griffiefunctie in de gemeente Coevorden.
Ook vindt de commissie het verstandig te kiezen voor het aanstellen van tijdelijk griffier. Met de tijdelijke invulling van deze functie is de basis gelegd om de komende periode de functie definitief in te vullen.