Stichting TELEAC/NOT
--- --- --- --- TeleScoop Nieuwsbrief --- --- --- ---
Aanstaande zaterdag in TELESCOOP MAGAZINE


+ Scratch-robot maakt geluidskunst
Een robot die een geluidscollage in elkaar zet, zodra hij een mailtje binnen krijgt. Dat is het idee van een kunstwerk dat op dit moment in het cultureel centrum De Brakke Grond in Amsterdam te zien is. De robot is gemaakt door de Vlaamse kunstenaar Stijn Slabbinck en wordt de 'scratch robot' genoemd. Het experimentele kunstwerk levert opmerkelijke geluiden op.


+ Zoekmachine voor televisiebeelden
Wie wel eens een zoekmachine gebruikt op het internet weet dat zoeken een ware kunst is. Zoeken in teksten is misschien nog wel te doen, maar zoeken naar foto's, of zelfs video's is knap lastig als de beelden niet exact beschreven zijn. "NOS Acht Uur Journaal 4 januari 2001" lijkt een goede
beschrijving. Tot je zoekt naar journaal waarin een item over de cafébrand in Volendam zat. En dus worden programma's in beeldarchieven met de hand beschreven. Een fiks karwij. Maar het hoeft niet langer met de hand. Want er is een systeem ontwikkeld dat automatisch televisiebeelden kan bekijken en beschrijven.


+ Virtuele glasvezel
In de strijd om steeds een sneller internet zet kabelbedrijf CAI Westland geen glasvezel in, maar een koperen coax-kabel. Met het traditionele kabelnetwerk blijken snelheden van 34 megabit per seconde mogelijk. Dat is 4 cd's per minuut. Een gesprek over een onverwachte wending in de techniek.

Uitzending:
Datum: zaterdag 2 maart 2002
Tijd: 17.02 - 18.00 uur
Zender: 747AM

Dit programma kunt u na uitzending beluisteren in RealAudio via http://www.omroep.nl/cgi-bin/streams?/747am/teleacnot/telescoop/0302.rm


--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
Afgelopen woensdag was er in TELESCOOP ACTUEEL aandacht voor


+ Politieke partijen lijken steeds meer op elkaar, hoor je vaak zeggen. Daarom is er nu de kunstmatig intelligente kieshulp van kennisnet.

+ Tieners in Amerika worden slapend rijk: ze verdienen geld met websites van niet-bestaande bedrijven.

+ Het internet raakt vol; de IP-adressen raken op. Er is een oplossing maar die komt niet van de grond.

Uitzending gemist? U kunt dit programma alsnog beluisteren in RealAudio http://www.omroep.nl/cgi-bin/streams?/747am/teleacnot/telescoop/0227.rm


--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
TELESCOOP is het programma van Teleac/NOT over nieuwe media, techniek en communicatie.
Op woensdag praat TELESCOOP ACTUEEL (13.30 - 14.00 uur) u bij over nieuwe ontwikkelingen.
Elke zaterdag belicht TELESCOOP MAGAZINE (17.02 - 18.00 uur) de achtergronden.

Meer informatie over TeleScoop en eerdere uitzendingen in RealAudio vindt u op http://www.telescoop.nl.

De redactie kunt u bereiken
per e-mail: telescoop@teleacnot.nl
telefoon: 035-62 93 296


--- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- ---
De TeleScoop Nieuwsbrief houdt u wekelijks op de hoogte van de inhoud van de radioprogramma's TELESCOOP ACTUEEL en TELESCOOP MAGAZINE. U heeft zich in het verleden tijdens een beurs of per e-mail opgegeven om deze mail te ontvangen. U kunt zich aanmelden door een mailtje te sturen aan telescoop@teleacnot.nl. Afmelden kan via hetzelfde adres.

De programma's zijn te ontvangen via de frequentie 747 AM of via de kabel. Raadpleeg voor de kabelfrequentie uw kabelexploitant. U kunt de programma's ook nabestellen op CD. U belt hiervoor met Bureau Klantenservice op 0900-1344 (20 cent per minuut).