Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 25 februari 2002

RICK VAN DER PLOEG IN NIJMEGEN

Woensdag 27 februari gaat de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen Rick van der Ploeg met kandidaat-kamerlid Jacques Tichelaar naar Nijmegen. Om 13.30 uur brengen de PvdA-ers een bezoek aan Muziek & Danscafé Merleyn, Hertogstraat 13. Dit danscafé heeft voor de eerste keer subsidie gekregen van het Nationaal Popinstituut. Van der Ploeg en Tichelaar laten zich op de hoogte brengen van de werkwijze van het danscafé en hun verdere plannen. Na een rondleiding en een drankje reizen zij af naar Doornroosje.

Om 14.30 uur komen Rick van der Ploeg en Jacques Tichelaar aan in het popcentrum Doornroosje, Groenewoudseweg 322.Voor dit popcentrum bestaan op dit moment nieuwbouwplannen. Men stelt zich hier op de hoogte van deze plannen in het centrum van de stad.

Na het bezoek aan het popcentrum geeft de staatssecretaris om 15.30 uur een gastcollege, getiteld "Linkse visies op de derde weg: een economisch perspectief" aan de studenten economie van de Universiteit van Nijmegen. Locatie: Collegezalencomplex, Mercatorpad 1 in Nijmegen.

Het bezoek aan Nijmegen eindigt om 17.30 uur.

Voor nadere informatie: Altie Blanken 06-21 56 69 52