Partij van de Arbeid

PERSBERICHT PVDA

Den Haag, 25 februari 2002

WILLEM VERMEEND EN ROB OUDKERK IN AMSTERDAM

Meer rood op straat in de Spaarndammerbuurt

Woensdag 27 februari bezoekt Willem Vermeend in Amsterdam de Spaarndammerbuurt. Hij ontmoet aldaar om 15.30 uur het Tweede-Kamerlid en de Amsterdamse PvdA-lijsttrekker Rob Oudkerk. Gezamenlijk brengen zij om die tijd een bezoek aan de El Inkad Moskee in de Wormerveerstraat 15 en hebben gesprekken met bezoekers van het winkeltje en van de moskee.

Om 16.15 uur gaan de PvdA-ers naar het buurthuis Verzet, Hemburgstraat 156. Zij spreken met bezoekers en werpen een blik op het grondig te verbouwen buurthuis dat in de typische Amsterdamse Schoolstijl is opgetrokken.

Na het bezoek aan het buurthuis gaan Vermeend en Oudkerk om 16.45 uur 'Effe bij moeder an', Knollendamstraat 7. 'Effe bij Moeder an' is een stichting die zich bezighoudt met gezondheidsproblematiek en ondersteuning van de bewoners van de Spaarndammerbuurt. Minister en lijsttrekker laten zich over de werkwijze van deze stichting informeren.

Om 17.15 uur wordt een persontmoeting gehouden in het Fetim-gebouw, alwaar een maquette is opgesteld over de ontwikkeling van de Spaarndammerbuurt en de houthavens.

Het bezoek aan Amsterdam eindigt om 18.00 uur.

Voor nadere informatie: Altie Blanken 06-21 56 69 51