Gemeente Bellingwedde


MEDEDELINGEN VAN DE GEMEENTE

27 februari 2002

Gemeenteraadsverkiezingen 6 maart 2002

Wet Milieubeheer

Monumentenzorg

Bouwen en Wonen

---

GEMEENTERAADSVERKIEZINGEN 6 MAART 2002

Een dezer dagen hebt u de oproepingskaart voor de komende gemeenteraadsverkiezing op woensdag 6 maart 2002 ontvangen. Op de dag waarop de kandidatenlijsten door de politieke groeperingen moesten worden ingeleverd (22 januari 2002) is ook het kiezersregister vastgesteld. Dit register heet officieel het register van kiesgerechtigde ingezetenen. Het kiezersregister bevat alle kiezers die op de dag van de stemming gerechtigd zijn hun stem uit te brengen. De dag van kandidaatstelling is bepalend voor de plaats waar u mag gaan stemmen.

Vanuit het kiezersregister worden de oproepingskaarten voor de stemming vervaardigd. Uiterlijk 14 dagen voor de stemming moet u in het bezit zijn van een oproepingskaart. De kandidatenlijsten, met daarop de politieke partijen en de namen van de kandidaten, zijn huis aan huis verspreid.

Informatiefolders en informatiepakketjes verkiezingen

De afgelopen week zijn er huis aan huis, in combinatie met het Streekblad, informatiefolders over de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen verspreid. Ook zijn er voor stemgerechtigden die voor het eerst mogen stemmen, per post, informatiepakkketjes verstuurd. Mocht u/jij er niet een ontvangen hebben, dan is er op het gemeente nog een beperkt aantal verkrijgbaar.

Partijen

Aan de gemeenteraadsverkiezing in de gemeente Bellingwedde doen de volgende partijen mee:


1. P.v.d.A.

2. VVD

3. GROENLINKS

4. CDA

Stembureaus

Op de dag van de stemming hebt u tussen 07.30 uur en 21.00 uur de gelegenheid uw stem uit te brengen.

U kunt uw stem uitbrengen in het stembureau dat is vermeld op uw oproepingskaart. De stembureaus in de gemeente Bellingwedde zijn:

stemdistrict 1: Streekmuseum 'De Oude Wolden' in Bellingwolde

stemdistrict 2: AZC 'De Grenshof' in Bellingwolde

stemdistrict 3: Brandweerkazerne in Bellingwolde

stemdistrict 4: Buurthuis 'De Brug' in Bellingwolde

stemdistrict 5: Kerkje in Oudeschans

stemdistrict 6: Buurthuis 't Ganzenust in Vriescheloo

stemdistrict 7: Dorpshuis 'De Wenakker' in Veelerveen
stemdistrict 8: Verzorgingstehuis 'De Blanckenbörg' in Blijham
stemdistrict 9: C.b.s. 'De Loopplank' in Blijham
stemdistrict 10: Gemeentehuis in Wedde

stemdistrict 11: Zalencentrum 'Het Oude Wapen' in Blijham

Stemmachines

Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen wordt er in onze gemeente voor het eerst gebruik gemaakt van stemmachines. Alle stembureaus hebben de beschikking over één stemmachine. Op de huis aan huis verspreide Kandidaten-lijst staat een korte maar duidelijke instructie over het stemmen met een stemmachine.

Machtigen

U kunt nog tot op de dag van de verkiezing een zogenaamde onderhandse machtiging verstrekken aan iemand die u kent. Op de achterzijde van de oproepingskaart is een ruimte gecreëerd om een ander te machtigen uw stem uit te brengen. De gemachtigde moet een kiezer zijn die in hetzelfde stembureau zijn stem moet uitbrengen. U heeft de gemeente hiervoor niet nodig. Een gemachtigde mag maximaal 2 machtigingen aannemen en moet de stem(men) uitbrengen gelijktijdig met de eigen stem.

Kiezerspas

Bent u wél in de gelegenheid uw stem uit te brengen, maar u kunt dat niet doen in het stembureau dat vermeld staat op uw oproepingskaart, dan kunt u uw oproepingskaart laten omzetten in een zogenaamde 'kiezerspas'. U kunt dit doen tot uiterlijk op 1 maart a.s. bij het bureau Burgerzaken van deze gemeente. U moet dan wel uw oproepingskaart meenemen. U kunt met een oproepingskaart van de gemeente Bellingwedde niet gaan stemmen voor de gemeenteraad in een andere gemeente.

Verkiezingsdag

Op de dag van de verkiezing gaat het stembureau open om 07.30 uur. In het stemlokaal is een uittreksel van het kiezersregister aanwezig waarin uw gegevens vermeld staan. U overhandigt uw oproepingskaart aan de voorzitter van het stembureau. Na controle aan de hand van het kiezersregister ontvangt u een volgnummer (in plaats van een stembiljet). Met uw volgnummer gaat u naar de stemmachine alwaar u uw volgnummer afgeeft aan het stembureau-lid. De stemmachine wordt door het stembureau-lid vrijgegeven, u drukt hierna op de naam van de gewenste kandidaat, u kijkt in het display (venster) van de stemmachine of uw keuze juist is: zo nee, dan drukt u op de juiste kandidaat; zo ja dan drukt u op de rode stemknop en u heeft gestemd.

Sluiting stembureaus

Het stembureau sluit dit jaar om 21.00 uur. In elk stemdistrict wordt door de stembureauleden de uitslag van het stemdistrict vastgesteld. Bij het 'tellen van de stemmen' mogen kiezers aanwezig zijn. Na het 'tellen' wordt een proces verbaal ingevuld en dit proces verbaal wordt afgeleverd op het gemeentehuis waar de verdere verwerking plaatsvindt. De uitslag wordt vervolgens bekendgemaakt in de kantine van het gemeentehuis.

Stemmen is een democratisch recht. Maak van dat recht gebruik, want ook door niet te stemmen beïnvloedt u, wellicht ongewild, de uitslag.
WET MILIEUBEHEER

Besluit

Burgemeester en wethouders van Bellingwedde maken bekend dat zij hebben verklaard in te kunnen stemmen met de volgende meldingen ex. artikel 8.19 van de Wet milieubeheer:

* A.J. Middelkoop, Koudehoek 4, 9696 XP OUDESCHANS voor het veranderen van een schapen- en eendenhouderij gelegen aan de Koudehoek 4 te Oudesachans. Het betreft het bouwen van extra stalruimte i.v.m. dierwelzijn.

* Mts. Moed, Oerdeweg 58, 9698 XR WEDDE voor het veranderen van een loon- en akkerbouwbedrijf, een pluimveehouderij en een handelsonderneming gelegen aan de Oerdeweg 58 te Wedde. Het betreft het herbouwen van een kippenstal.

Terinzagelegging

De verklaring, melding en de andere bijbehorende stukken liggen vanaf 28 februari tot en met 10 april 2002 ( 6 weken ) ter inzage op werkdagen van 09.00 tot 12.00 uur in het gemeentehuis. Alleen indien u daarom telefonisch verzoekt (tel. 0597-537100) worden de desbetreffende stukken van 13.00 tot 16.00 uur en buiten de kantooruren op donderdag van 16.00 tot 19.00 uur ter inzage gelegd.

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van inzage legging een bezwaarschrift indienen bij burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG Wedde.
Tevens kan een verzoek worden gedaan tot schorsing van het besluit, dan wel tot het treffen van een voorlopige voorziening. Dit verzoek moet worden gericht aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

MONUMENTENZORG

De burgemeester van Bellingwedde maakt ingevolge het bepaalde in artikel 12 van de Monumentenwet 1988 bekend dat met ingang van 28 februari 2002 in het gemeentehuis op de afdeling VROM, Hoofdweg 2 te Wedde, gedurende twee weken een aanvraag monumentvergunning voor een beschermd rijksmonument ter inzage ligt:

* Blijham, Oosteinde 13, voor het vernieuwen / restaureren van het dak.

Een ieder is bevoegd om gedurende deze termijn van terinzagelegging schriftelijk zienswijzen naar voren te brengen bij burgemeester en wethouders.
Na afloop van de vermelde termijn en na advisering door de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen en de monumentencommissie neemt het college van B en W een beslissing op de genoemde aanvraag.
Bellingwolde, 22 februari 2002



BOUWEN EN WONEN

Bouwaanvragen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Bellingwedde maken bekend dat tussen 8 februari en 22 februari 2002 de volgende bouw-, sloopaanvragen, meldingen en aanvragen voor een gebruiksvergunning bij de gemeente zijn binnengekomen:

Aanvragen bouwvergunningen:

* Bellingwolde, Gronddiep 1, voor het oprichten van een carport/berging.

* Bellingwolde, Kanaaldijk Westzijde 1a, voor het oprichten van een opslagloods.

* Blijham, De Omloop 31, voor het veranderen van een woning met garage.

* Blijham, Hoofdweg 85, voor het vergroten van een woning.
* Blijham, Swikstellen 31, voor het oprichten van een berging.
Melding bouwvoornemen:

* Blijham, Swikstellen 17, voor het oprichten van een berging.
Aanvragen monumentvergunning:

* Wedderveer, Hoofdweg Wedderveer 75, voor het restaureren van glas in loodramen.

* Blijham, Oosteinde 13, voor het restaureren van een woonboerderij.
De aanvragen worden gepubliceerd om belanghebbenden vroegtijdig op de hoogte te stellen. Het inzien van de plannen c.q. het inbrengen van bezwaren/bedenkingen is op dit moment niet mogelijk.

Afgegeven beschikkingen:

Burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde maken bekend dat de volgende

beschikkingen op 14 februari 2002 zijn afgegeven:
* Bellingwolde, Groene Kruislaan 12, voor het oprichten van een blokhut.

* Bellingwolde, Kastanjelaan 108, voor het vergroten van een woning.
* Bellingwolde, Meerlaan 3, voor het oprichten van een garage.
* Veelerveen, Ruiten A kanaal I 16, voor het slopen van een schuur.
* Veelerveen, Venneweg 31, voor het oprichten van een garage.
* Vriescheloo, Dorpsstraat 18, voor het oprichten van een werktuigenberging.

* Wedde, Lageweg 63, voor het slopen van een garage.
* Wedde, Lageweg 58, voor het oprichten van een garage/carport en het wijzigen van de achtergevel van de woning.

Op 20 februari 2002 zijn afgegeven:

* Bellingwolde, Dwarsweg 2, voor het vergroten van een schuur.
* Bellingwolde, Hamsterweg 6, voor het verbouwen van een woonboerderij.

* Blijham, Zandstroom A7, voor het oprichten van een garage.
* Veelerveen, Ruiten A Kanaal I 16, voor het oprichten van een paardenstal.

* Wedde, Lageweg 63, voor het oprichten van een garage.
Tegen deze beschikkingen kunnen belanghebbenden op grond van de Algemene Wet Bestuursrecht binnen 6 weken na de hierboven genoemde afgifte/verzenddatum van de beschikking een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders van de Gemeente Bellingwedde, Postbus 18, 9698 ZG te Wedde. Daarnaast kan om een voorlopige voorziening (bijv. schorsing) wordt verzocht bij de president van de arrondissementsrechtbank, Postbus 781, 9700 AT te Groningen.