Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven 26-02-2002 3e Persbericht 26 februari 2002

Eindhoven: Buschauffeur mishandeld
Dinsdagmiddag om 15.00 uur is op de Jasonstraat in Eindhoven een 56-jarige inwoner van die stad aangehouden. De man had een 55-jarige buschauffeur mishandeld door hem te slaan. De man zat in de bus te schreeuwen en wild om zich heen te slaan. Hij was door de chauffeur al enkele malen gemaand rustig te blijven. De man bleef schreeuwen. De chauffeur waarschuwde de centrale en vroeg om de hulp van een controleur. Toen de bus op de Jasonstraat stopte kwamen enkele studenten de bus in. De man pakte een meisje uit die groep stevig vast. Zij kon zich echter losrukken. De man wilde toen op de bestuurderstoel plaats nemen maar dat werd hem door de chauffeur belet. Toen de chauffeur de controleur uitlegde wat er gaande was sloeg de man de chauffeur. Hij werd kort daarna aangehouden door de gewaarschuwde politie.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontmanteld
In een bedrijfshal aan de Steenoven is dinsdagmiddag door de politie een hennepkwekerij ontmanteld. De kwekerij bestond uit twee verdiepingen en zat achter grote (lege) dozen verborgen in de bedrijfshal. De kwekerij, die professioneel van opzet was, bestond uit ruim 3000 planten die al in bloei stonden. De stroomvoorziening werd omgeleid van de meterkast. Het energiebedrijf heeft de stroom afgesloten. De politie heeft de apparatuur, zoals afzuiginstallaties, lampen, luchttoevoer en luchtafvoerapparatuur in beslaggenomen. De planten worden vernietigd. De politie stelt nog een onderzoek naar de huurder / eigenaar van het pand.

Eindhoven: Diefstal autos
Dinsdagmiddag tussen 12.00 en 13.15 uur is op het Winkelcentrum Woensel een grijze Renault Safrane met het kenteken FS-XH-58 gestolen.

Op een bedrijfsterrein aan de Hoogstraat is dinsdagmiddag rond 14.15 uur een rode Volvo 440 met het kenteken FJ-TP-65 gestolen.

Eindhoven: Verkeerscontrole
Disndagmiddag heeft de politie in de Kruisstraat en de Spalaan een verkeerscontrole gehouden speciaal gericht op bromfietsers. Er zijn 31 bromfietsers bekeurd. Het merendeel had een opgevoerde brommer (16). De andere bekeuringen betroffen geen helm (6), ten onrechte een gele plaat (1) geen verzekeringsbewijs (1) geen gele plaat ( 2) geen bromfietscertificaat (1), ondeugdelijke rem (1) en het rijden door rood (3).

Helmond: Valse identiteitskaart
Dinsdagmiddag rond 13.45 uur is op het Stationsplein in Helmond een 24-jarige man uit Sierra Leone aangehouden. Hij probeerde op het belastingkantoor met een vals identiteitsbewijs een sofi-nummer te krijgen. Het personeel zag dat de kaart vals was en waarschuwde de politie. De man had op 14 januari jl hetzelfde feit gepleegd. Hij werd toen ook aangehouden en op 8 februari het land uitgezet. De man is opnieuw ingesloten.

Best: Snelheidscontrole
Dinsdag tussen 11.15 en 13.30 uur is op de Oirschotseweg een snelheidscontrole gehou-den. De politie controleerde 1338 voertuigen. Daarvan reden er 112 sneller dan 50 km/u. Zij kregen een proces-verbaal. De hoogst gemeten snelheid was 92 km/u.

Valkenswaard: Zakkenroller actief
In het winkelcentrum van Valkenswaard is dinsdagmiddag rond 14.00 uur een zakkenroller actief geweest. Drie vrouwen uit Valkenswaard deden aangifte dat hun portemonnee gestolen was tijdens het winkelen op de Corridor. Een 55-jarige Valkenswaardse was haar portemonnee kwijt met 100 euro en enkele pasjes. Van een 50-jarige vrouw uit Valkenswaard werd haar portemonnee met ongeveer 65 euro en enkele pasjes gestolen. Een 46-jarige vrouw uit Valkenswaard raakte 25 euro en enkele pasjes kwijt.

Bladel: Diefstal auto
Dinsdagmorgen is op de Rondweg in Bladel een rode Audi 80 met het kenteken DD-ZX-43 gestolen.

Deurne: Diefstal auto
Maandag tussen 17.00 en 17.45 uur is vanaf de Dwergweg een blauwe verlengde bestelauto, Volkswagen TARO, kenteken VD-NP-15, gestolen.