CARGLASS

Flexibilisering Carglass door 120 parttime servicemonteurs

Autoruitspecialist Carglass heeft de afgelopen weken 120 extra parttime servicemonteurs in dienst genomen die hun 450 fulltime collega's gaan versterken. De parttime servicemonteurs zijn beschikbaar voor minimaal vier uur per week, maar kunnen vrijwel onbeperkt worden opgeroepen als er een piek ontstaat in werkzaamheden. Dit betekent een extra verbetering van de flexibiliteit van Carglass. Hierdoor kunnen de klanten van Carglass nog sneller worden geholpen, precies op het tijdstip dat het hen uitkomt.

De autoruitschademarkt is een dynamische markt; er kunnen zich vrij plotselinge schommelingen in het aanbod van ruitschades voordoen. Kortstondige pieken worden veroorzaakt door bijvoorbeeld een fikse hagelbui of een voetbalwedstrijd met een hoog vandalisme-gehalte. Ook zijn er langdurige pieken, bijvoorbeeld vlak voor een vakantieperiode of tijdens aanhoudende vorst. De vraag naar autoruitspecialisme stijgt dan sterk. Met het in dienst nemen van de 120 parttime servicemonteurs, dat is gemiddeld ruim twee monteurs per Service Center, heeft Carglass zijn organisatie uitgebreid om zo goed mogelijk te kunnen inspelen op deze elasticiteit van de ruitschademarkt.

Vakkennis en ervaring
Autoruitvervanging en ruitreparatie is een specialisme waarvoor specifieke vakkennis en ervaring noodzakelijk is. De parttime servicemonteurs worden met name ingezet voor het uitvoeren van ruitreparaties, het plaatsen van kunststof-noodvoorzieningen, het graveren van autoruiten en het ondersteunen in de logistiek. Volwaardige taken waarvoor ze een uitgebreide theoretische en praktische training hebben gevolgd. Ze zijn volwaardig monteur op de deelgebieden van het vak waarin zij zich hebben gespecialiseerd, ondanks het beperkt aantal werkzame uren. De kwaliteit van hun prestaties is daarmee gegarandeerd en daarmee ook de klanttevredenheid. Om ook de personeelstevredenheid te kunnen garanderen is het parttime dienstverband een volwaardig Carglass-dienstverband. Met alle verantwoordelijkheden, maar ook met alle rechten die de fulltime collegas hebben.

Kadertekst
Een succesvolle campagne
Na een uitgebreide personeelswervingscampagne op vijf radiostations, in de regionale dagbladen en in de bladen Metro en Spits, reageerden binnen de kortste tijd ruim 500 kandidaten. Het parttime dienstverband bleek aantrekkelijk voor allerlei verschillende doelgroepen: studenten, chauffeurs, WAO-ers, herintreders. Ieder met hun eigen ervaring en motivatie. Belangrijke selectiecriteria waren vervolgens de flexibele inzetbaarheid, dienstverlenende instelling, affiniteit met auto's en representativiteit. Mede hierdoor is voor Carglass een unieke kweekvijver ontstaan voor toekomstige allround servicemonteurs.

27 feb 02 10:16